Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΩΓΑΣ
Η ψήφος να είναι κόκκινη

Περιοδεία χτες στο Πολυτεχνείο

«Η ψήφος να είναι κόκκινη»! Με αυτά τα λόγια, ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου - όπου και περιόδευσε χτες - να στηρίξουν πλατιά το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές «ακόμη κι αν δε συμφωνούν σε όλα». Σημείωσε ότι οι φοιτητές και με την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές, πρέπει να καταδικάσουν τις παρατάξεις εκείνες που στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα οποία ευθύνονται για τη σημερινή εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και την είσοδο των επιχειρήσεων σε όλες τις βαθμίδες της και να ενισχύσουν την «Πανσπουδαστική».

Ο Κ. Ζιώγας τόνισε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει διπλή σημασία. Αφενός αποτελεί προάγγελο για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν και, αφετέρου, είναι μια πρώτη απάντηση που μπορεί να δώσει ο λαός στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές που πραγματοποιούνται μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Επισήμανε ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, πρέπει να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να βγάλουν συμπεράσματα από τη ζωή τους και των οικογενειών τους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, εναλλάσσονται στην εξουσία χρόνια τώρα και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι της ΝΔ, υλοποιήθηκαν απ' το ΠΑΣΟΚ και το αντίστροφο. «Μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχ και τις τέσσερις ελευθερίες, «με την πολιτική του στοχεύει στην ανάσχεση κάθε ριζοσπαστικοποίησης του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος», τόνισε. Κατήγγειλε επίσης την υποκρισία και τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τη στάση που κράτησε στην υπόθεση των ΚΕΣ τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και στην ελληνική Βουλή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεχιζόμενη σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, η οποία υπηρετεί δύο στόχους: Πρώτον να κρυφτεί η απόλυτη ταύτιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεύτερον για να μείνουν έξω απ' τη συζήτηση τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα. Η ρίζα των σκανδάλων - τόνισε - είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι εμείς δε θέλουμε να χυθεί άπλετο φως σε αυτά. Τέλος, ο Κ. Ζιώγας, επέστησε την προσοχή των φοιτητών στο συνεχιζόμενο αντικομμουνισμό. «Ο αντικομμουνισμός δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές. Πάντα ήταν το όχημα για να χτυπηθεί ο λαός», επισήμανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ