Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποχωρεί ο χιονιάς

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που θα κινηθούν στους δρόμους της Μακεδονίας και της Θράκης, εξαιτίας των χιονοπτώσεων σε πολλές περιοχές, αλλά και των πάγων που θα δημιουργηθούν στα οδικά δίκτυα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθούν να είναι απαραίτητες σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αποκλεισμένα συνεχίζουν να είναι τρία χωριά του Νομού Κοζάνης και ένα της Φλώρινας.

Στη Δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις μπορεί να σταμάτησαν, αλλά οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν τους δρόμους επικίνδυνους και οι αστυνομικές διευθύνσεις καλούν τους εκδρομείς και τους οδηγούς που θα κινηθούν σε αυτές τις περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εξαιτίας των παγετών. Στο Νομό Κοζάνης αποκλεισμένοι παραμένουν οι οικισμοί Αγία Κυριακή, Καστανιά και Καταφύγι του Δήμου Σερβίων. Το χιόνι στο κέντρο της Κοζάνης έχει φτάσει τα 30 εκατοστά και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Στη Φλώρινα αποκλεισμένο από τα χιόνια παραμένει το Νυμφαίο και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το οδικό δίκτυο. Στα Γρεβενά μπορεί οι χιονοπτώσεις να έχουν σταματήσει, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν παγώσει τους δρόμους. Και εδώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες. Το ίδιο και στην Καστοριά, όπου ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από το 20ό-28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 20ό έως το 34ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Αμυνταίου και από το 4ο έως το 20ό χλμ. Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βίγλας.

Προσοχή χρειάζεται και στους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών Καβάλας, Ξάνθης και Χαλκιδικής, όπου τα χιόνια έχουν απομακρυνθεί ή έχουν λιώσει, αλλά η χαμηλή θερμοκρασία της νύχτας μπορεί να προκαλέσει παγετούς. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που θα κινηθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας και των Φερρών στο Νομό Εβρου, όσοι κινηθούν στα ορεινά του Νομού Ροδόπης, καθώς και όσοι κινηθούν από το 20ό έως το 40ό χλμ. της Εθνικής οδούς Κατερίνης - Ελασσόνας.

Στη Θεσσαλονίκη αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στις μετακινήσεις από Ασβεστοχώρι προς Αγιο Βασίλειο, προς Χορτιάτη, Ζαγκλιβέρι, Σοχό και προς τις πρώην κοινότητες Περιστερά, Λειβάδι και Μονοπήγαδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ