Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για χτες δεύτερος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία, τη Γεωργία, τη Νότια Οσετία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, με την Ρωσία να υποστηρίζει πως η συνάντηση αναβλήθηκε εξαιτίας της «μη εποικοδομητικής στάσης της γεωργιανής πλευράς», ενώ εκπρόσωπος της ΕΕ ισχυρίστηκε πως αναβλήθηκε λόγω διαφωνιών για τον τόπο της συνάντησης.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Εληξε, χτες, και δεν ανανεώνεται, όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική πρεσβεία, το συμβόλαιο της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας (μισθοφορική) Blackwater, όσον αφορά στην ιρακινή πρωτεύουσα. Τους επόμενους μήνες λήγουν και τα υπόλοιπα συμβόλαια της εταιρείας με το Πεντάγωνο (αερομεταφορές, προστασία αξιωματούχων εκτός Βαγδάτης κ.ά.), τα οποία, όπως προς το παρόν υποστηρίζεται, επίσης δεν πρόκειται ν' ανανεωθούν με αφορμή το λουτρό αίματος που προκάλεσαν μισθοφόροι της στο κέντρο της Βαγδάτης κατά αμάχων, το Σεπτέμβρη του 2007.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Συνεχίζονται για πολλοστή μέρα οι κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων που αποκλείουν τις φυλακές της χώρας και συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής, ζητώντας βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους και αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού που επικρατεί στις γαλλικές φυλακές.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν χτες μικρό ολλανδικό σκάφος με οχταμελές πλήρωμα στον Κόλπο του Αντεν. Συνολικά στα χέρια των πειρατών είναι 18 σκάφη και 250 ναυτικοί-όμηροι. Παράλληλα, ανώτερος ΝΑΤΟικός αξιωματούχος δήλωσε στις Βρυξέλλες πως η συμμαχία σχεδιάζει «μακροπρόθεσμη αντιπειρατική αποστολή ανοιχτά των σομαλικών ακτών»...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική κυβέρνηση θα αφαιρέσει από την εθνική βάση στοιχείων DNA που διατηρεί, τα δεδομένα περίπου 850.000 ανθρώπων, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν δικαιολογεί την τήρηση στοιχείων DNA για άτομα που έχουν αθωωθεί για το αδίκημα που τους καταλογιζόταν. Η εθνική βάση έχει τα δεδομένα 4,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στους 20 έχουν φτάσει οι στρατιώτες που έχουν συλληφθεί γιατί δολοφονούσαν αθώους πολίτες ή αγρότες και τους βάφτιζαν «αντάρτες» των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Βενεζουέλας-(FARC).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ