Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΧΑΝΙΩΝ
Συγκέντρωση ενάντια στα νέα χαράτσια

Σε συγκέντρωση ενάντια στα νέα αυξημένα χαράτσια που καλούνται οι αγροτοκτηνοτρόφοι να πληρώσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους και για τις επιδοτήσεις καλεί ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του νομού.

Η συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 11 Μάη, στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων τονίζει ότι την ίδια ώρα που το εισόδημά μας μειώνεται δραματικά, έρχεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΝΔ) σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ (ΠΑΣΟΚ) να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερο χαράτσι από κάθε άλλη χρονιά, ενώ γνωρίζουν ότι είναι παράνομο, αναφέροντας τις δικαστικές προσφυγές που έχουν κάνει οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσκλών και Μύθημνας του Ν. Χανίων, με τις οποίες έχουν βγει παράνομες οι παρακρατήσεις.

«Είναι υποκρισία, σημειώνει, αυτό που λένε ότι το επιπλέον ποσό που δίνουν φέτος μόνο σε σχέση με πέρυσι θα επιστραφεί αργότερα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Σε μια εποχή που ενισχύονται οι τραπεζίτες με τεράστια ποσά, οι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται, παράλληλα με την αντιαγροτική πολιτική (ΚΑΠ) που ακολουθείται χρόνια τώρα, με τις εξευτελιστικές τιμές όχι εγγυημένες των ζωοκομικών προϊόντων, να πληρώσουν πάλι φέρνοντάς τους πιο κοντά στον αφανισμό».

Κλείνοντας, καλεί τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του Ν. Χανίων να αντισταθούν σ' αυτήν την πολιτική και τον εμπαιγμό και με τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ