Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υποπτες πρακτικές

Τις ύποπτες πρακτικές των τραπεζών που, αυθαίρετα, με το έτσι θέλω, βαφτίζουν λογαριασμούς καταθέσεων πελατών τους ως μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων και τους ενημερώνουν μάλιστα εγγράφως για την πορεία τους, έφερε χτες στη δημοσιότητα ο «Ρ».

Ασφαλώς η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία γράφαμε αναλυτικά, δε φαίνεται να αποτελεί ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένη περίπτωση, αφού είναι γνωστό ότι οι πρακτικές που μετέρχονται οι τράπεζες είναι πάντα σχεδόν πανομοιότυπες.

Ολα, λοιπόν, δείχνουν πως το φαινόμενο μάλλον έχει πάρει μαζικότερες διαστάσεις, αλλά ενώ οι υπάλληλοι της Τράπεζας σπεύδουν να ενημερώσουν τους πελάτες της ότι «δεν τρέχει τίποτα», οι διοικούντες ακόμα «μαγειρεύουν» την αντίδρασή τους. Πάντως, στην «πιάτσα» εξηγούν, ότι τέτοιες κινήσεις συνήθως έχουν σχέση με την κατάρτιση των τραπεζικών ισολογισμών.

Εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε στα πολλά «γιατί» αυτής της ύποπτης πρακτικής, ούτε αν πράγματι οφείλεται στο «ανακάτεμα» για την εμφάνιση των ισολογισμών τους, ούτε κάτι άλλο.Τα ερωτήματα όμως υπάρχουν: Και για τις σκοπιμότητες, και για ό,τι κρύβεται πίσω από αυτές τις πρακτικές και για ό,τι θέλουν να κρύψουν οι τραπεζίτες.

Η Εθνική μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει. Ούτε οι επονομαζόμενες εποπτικές αρχές. Προτιμούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Θα δούμε για πόσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ