Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας απέρριψε χτες την πρόσφατη πρόσκληση της κυβέρνησης Ομπάμα για δήθεν συνομιλίες, σημειώνοντας ότι η αμερικανική εχθρική πολιτική δεν της αφήνει άλλη επιλογή παρά την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. Ο Αμερικανός απεσταλμένος, Στέφεν Μπόσγουορθ φθάνοντας στη Σεούλ απ' το Πεκίνο προειδοποίησε τη ΛΔ Κορέας με «συνέπειες» εάν τυχόν οι βορειοκορεατικές αρχές προβούν σε πυρηνική δοκιμή.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Μέχρι τον Οκτώβρη του 2010 η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βενεζουέλας, η «Sidor», θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας μετά την τελική και οριστική συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του Προέδρου Ούγο Τσάβες και η διοίκηση της πολυεθνικής «Ternium». Επίσης, αποφασίστηκε η εθνικοποίηση ομίλου εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στον πετρελαϊκό τομέα.

NTZAMENA.-- Η κυβέρνηση του Τσαντ υποστήριξε χτες ότι δυνάμεις του στρατού αναχαίτισαν επιτυχώς την προέλαση ανταρτών προς την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα το θάνατο 125 εξ αυτών και την αιχμαλωσία άλλων 150 κοντά στην ανατολική πόλη Αμ Νταμ.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Αλλα δύο άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Λίβανο για συμμετοχή στην υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της ισραηλινής Μοσάντ, που ήρθε στη δημοσιότητα το Γενάρη, μετά την σύλληψη απόστρατου στρατηγού και της οικογένειάς του. Εκτοτε έχουν συλληφθεί 18 άτομα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενοχος κρίθηκε από αμερικανικό δικαστήριο ο 24χρονος στρατιώτης Στίβεν Γκριν για το βιασμό 14χρονης Ιρακινής, και τη μετέπειτα δολοφονία της ίδιας και της οικογένειάς της, στη Μαχμουντίγια. Ο Γκριν αποτάχθηκε και απειλείται με επιβολή θανατικής ποινής. Για συγκάλυψη της υπόθεσης συνάδελφός του καταδικάστηκε σε 110 χρόνια κάθειρξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ