Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Πάνω στην προβλήτα του λιμανιού της Λήμνου προσέκρουσε χτες τα ξημερώματα το 34χρονο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του εφοπλιστή Βεντούρη, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης. Ηταν το πρώτο του ταξίδι μετά την πρόσκρουσή του τον Ιούνη του 2008 στις Οινούσσες. Στο μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί, προγραμματίζεται κινητοποίηση κατοίκων της Λήμνου στο Σύνταγμα, ενώ για αύριο αναμένεται συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση. Χτες έγινε συνάντηση με τον υπουργό και εκπροσώπους του νομού Εβρου για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Καβάλας.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που κατέληξε στα γραφεία του ΣΕΒ, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι λογιστές της Αθήνας μετά από κάλεσμα της Ενωσής τους, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «οι διακοπές είναι δικαίωμα» στην αίθουσα της Ενωσης.

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη χρόνια εισοδηματική πολιτική λιτότητας πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, έξω από το υπουργείο Οικονομίας, στις 12.30 μ.μ.

ΚΕΚ ΑμΕΑ: Λύσεις στο εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει τους ανθρώπους με αναπηρία απαιτούν οι σπουδαστές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου με κινητοποίηση, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Απασχόλησης (οδός Σταδίου).

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: 24ωρη απεργία θα κάνουν, αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου, εκατοντάδες από τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης.

ΑΔΕΔΥ: Να ορίσει εκπροσώπους στην Επιτροπή που θα συγκροτήσει το υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου, αποφάσισε η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), σε χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων εξέφρασαν την αντίθεσή τους, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή στην Επιτροπή «νομιμοποιεί» τη διαδικασία εφαρμογής μιας αντεργατικής απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ