Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Δε θα περάσει η επίθεση σε βάρος της ΚΝΕ

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Πανεπιστημίου Πάτρας της ΚΝΕ

Χυδαία και προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που στήθηκε τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας από ομάδα της ΕΑΑΚ, με τη συμπαράσταση δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕ) και δήθεν «αντιεξουσιαστών», καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει: «Τη Δευτέρα 18 Μάη, η ομάδα αυτή επιτέθηκε σε στέλεχος της ΚΝΕ επειδή έβαζε αφίσες του ΚΚΕ, νομίζοντας ότι θα τρομοκρατήσουν και θα παρεμποδίσουν την προβολή της πολιτικής του Κόμματος μπροστά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων της ΚΝΕ ακύρωσε αυτήν την προσπάθεια. Την Τρίτη 19 Μάη, μέλη της ΕΑΑΚ γυρνούσαν από το πρωί σε γκρουπ αναζητώντας "ξεμοναχιασμένα" μέλη της ΚΝΕ για να επιτεθούν. Αφού πρώτα επιτέθηκαν φραστικά σε στελέχη της ΚΝΕ στους Ηλεκτρολόγους και τους Μηχανολόγους, επιτέθηκαν με συγκεκριμένο σχέδιο και άσκησαν σωματική βία με μαφιόζικο τρόπο σε μέλη της ΚΝΕ στο Βιολογικό της Πάτρας αναποδογυρίζοντας παράλληλα το τραπεζάκι της ΠΚΣ, ξεσκίζοντας αφίσες του ΚΚΕ, πετώντας και σκίζοντας "Ριζοσπάστες". Συγκεκριμένο ρόλο πληροφοριοδότη είχαν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕ), αλλά και οι δήθεν "αντιεξουσιαστές" που φύλαγαν καραούλι».

«Τους προειδοποιούμε: Η νεολαία του ΚΚΕ, η ΚΝΕ, από κάτι τέτοια ατσαλώνεται! Τα κλαψουρίσματα και η συκοφαντία της ομάδας των ΕΑΑΚ έχουν στόχο να κρύψουν το δικό τους ρόλο στον αντικομμουνισμό, τη σύμπλευσή τους στην επίθεση στο ΚΚΕ μαζί με τον Καρατζαφέρη, το ΠΑΣΟΚ και τον Πάγκαλο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Δεν θα τους περάσει. Οι εργάτες και η νεολαία, οι φοιτητές να καταδικάσουν όλους τους εκφραστές του αντικομμουνισμού. Στις 7 Ιούνη η απάντησή τους να είναι κόκκινη ψήφος στο ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ