Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνέχιση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής Μπους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει και μόνο κατ' ευφημισμό ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετακινείται στο «κέντρο», όπως ερίζουν αναλυτές σημειώνοντας τις κόντρες που έχουν ξεσπάσει στις τάξεις των Δημοκρατικών σε διάφορα μέτωπα και με κορυφαίο την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του ελέγχου μετανάστευσης με στόχο την απέλαση, σχεδόν στο σύνολο των τοπικών φυλακών στις ΗΠΑ, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» η απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση των απελάσεων μεταναστών χωρίς χαρτιά, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα αναζητά περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια για την πραγματοποίηση του προγράμματος στον προϋπολογισμό που προτείνει για το 2010, ποσό που θα σημάνει αύξηση 30% με τελικό στόχο τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2013. Ηδη η βουλευτής Νταϊάν Φέινστάιν δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη καθώς, όπως τονίζει, τα κονδύλια αυτά θα αφαιρεθούν από τις κοινωνικές δαπάνες. Ενα ακόμη μέτωπο που έχει ανοίξει είναι οι δαπάνες για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, με πολλούς Δημοκρατικούς γερουσιαστές να δηλώνουν σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΡ ότι θα καταψηφίσουν τις δαπάνες για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο και τη μεταγωγή 241 κρατουμένων.

Τέλος, τη θεσμοθέτηση αυστηρών ορίων για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων, τα οποία θα ισχύoυν σε όλη την αμερικανική επικράτεια, ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Με την εφαρμογή αυτού του μέτρου της λεγόμενης «πράσινης οικονομίας» εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 1,8 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου έως το 2016 και ισοδυναμεί με την απόσυρση 177 εκατομμυρίων οχημάτων. Το κόστος για κάθε αυτοκίνητο, προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις, αναμένεται να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 950 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ