Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κοροϊδεύουν και προκαλούν οι εργατοπατέρες

Με θράσος, η πλειοψηφία στο σωματείο επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της, σχετικά με το γεγονός ότι 160 εργαζόμενοι στο Τμήμα Τροχαίου Υλικού είναι απλήρωτοι και στον «αέρα»

Για μια ακόμη φορά, η πλειοψηφία του Σωματείου προσπαθεί να κοροϊδέψει και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εκατοντάδων εργαζομένων στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά (φωτ. από παλιότερη Γενική Συνέλευση)
Για μια ακόμη φορά, η πλειοψηφία του Σωματείου προσπαθεί να κοροϊδέψει και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εκατοντάδων εργαζομένων στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά (φωτ. από παλιότερη Γενική Συνέλευση)
Στον «αέρα» παραμένουν οι 160 εργαζόμενοι του Τμήματος Τροχαίου Υλικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ακόμα δεν έχουν πάρει φράγκο από την προκαταβολή του μισθού του Μάη που θα έπρεπε να είχε καταβληθεί την περασμένη Παρασκευή, ενώ οι εκπρόσωποι της «εταιρείας», που συστάθηκε για να αναλάβει το τμήμα, κάνει λόγο μέχρι και για πτώχευση!

Η απόσχιση του τμήματος από το υπόλοιπο ναυπηγείο, προκειμένου να συνεχιστεί ο τεμαχισμός και η συρρίκνωσή του και να γίνει ευκολότερος ο διωγμός των εργαζομένων, έγινε πριν από δύο χρόνια, από τη γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία «Thyssen Krupp». Για να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, η πλειοψηφία του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», με πρωτεργάτη την ΠΑΣΚΕ, επιστράτευσε τότε από εκβιασμούς και απειλές σε βάρος των εργαζομένων, μέχρι ομάδα «κρούσης» για να επιτεθεί στις δυνάμεις της αγωνιστικής παράταξης της «Εργοστασιακής Επιτροπής» (ΕΕΝΣ) που έβαζαν εμπόδιο.

Χτες, αυτή η πλειοψηφία, σε δελτίο Τύπου της, παίζοντας με τη νοημοσύνη των εργαζομένων αναφέρει με θράσος ότι «η εταιρεία Τροχαίου Υλικού δεν ήταν τίποτε άλλο από μία έντεχνη κίνηση της Thyssen για συρρίκνωση των Ελληνικών Ναυπηγείων»! Η κοροϊδία δεν έχει όριο και γίνεται όχι μόνο για να κρύψει τις ευθύνες της για τις εξελίξεις, αλλά και για να συγκαλύψει το γεγονός ότι στηρίζει πλήρως την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταγωνιστικότητας που συνδιαμορφώνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και τόσο ακριβά πληρώνουν οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου.

Οι εξελίξεις αυτό που επιβεβαιώνουν είναι το δίκιο της ΕΕΝΣ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης: «Τώρα φαίνεται πιο ξεκάθαρα πόσο δίκιο είχε η "Εργοστασιακή Επιτροπή" και όσοι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν για τη ματαίωση αυτών των σχεδίων που τώρα ζούμε στο Ναυπηγείο». Και συνεχίζει: «Τα 7 χρόνια που ζούμε τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης που στήριξαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είναι αρκετά για να βγάλουμε συμπεράσματα σωστά για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, αλλά και ποιος τις υλοποίησε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ