Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»
Πρωτόγνωρη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα

Με νέα απεργία και με δεκάδες σωματεία στο πλευρό τους, κλιμακώνουν την αναμέτρηση

Από προηγούμενη επίσκεψη αλληλεγγύης ταξικών συνδικάτων στους εργαζόμενους της «Παπουτσάνης»
Από προηγούμενη επίσκεψη αλληλεγγύης ταξικών συνδικάτων στους εργαζόμενους της «Παπουτσάνης»
Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» κλιμακώνουν τον αγώνα τους με διαδοχικές 24ωρες απεργίες. Με προμετωπίδα το σύνθημά τους «ή όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα» που διαμηνύει την απαίτησή τους να ανακληθούν οι 9 απολύσεις σε βάρος των συναδέλφων τους, από χτες το μεσημέρι ξεκίνησαν νέα απεργία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Επί 9 βδομάδες οι εργαζόμενοι, μέσα από συλλογικές διαδικασίες - πρότυπο, δίνουν σκληρή ταξική μάχη, για τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, που χτυπά η εργοδοσία στο όνομα της κρίσης. Αλλά και για την υπεράσπιση της ταξικής κλαδικής τους εργατικής οργάνωσης, της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων. Ταυτόχρονα, διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν καταθέσει.

Οπλο των εργαζομένων είναι η εργατική αλληλεγγύη που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς πλήθος συνδικάτων και μαζικών φορέων καθημερινά σπεύδουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σ' αυτόν τον αγώνα. Χτες, στο πλευρό των εργαζομένων μέσα στο εργοστάσιο βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, για να επιδώσει το ποσόν των 1.500 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχαν συγκεντρωθεί από τους μεταλλεργάτες για την κηδεία συναδέλφου τους. Αποφάσισαν αντί για στεφάνια να τα καταθέσουν, τιμώντας τη μνήμη του συναδέλφου τους, στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ».

Επίσης χτες, η ΟΓΕ κατέθεσε 500 ευρώ, η ΕΛΜΕ Πειραιά 200 ευρώ, η Ενωση Συνταξιούχων Καλλιθέας και γύρω Δήμων 200 ευρώ, ο εργαζόμενος Βασίλης Ραΐσης 100 ευρώ. Στο εργοστάσιο βρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπείες από το Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων, της ΕΛΜΕ Πειραιά, της ΝΑΣ Εύβοιας, του Σωματείου των εργαζομένων στη «Φριγκοκλάς» και άλλοι. Για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων του «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ», η Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων έχει ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, με αριθμό 190/296022-24.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ