Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο

Διασώθηκαν τα δέκα μέλη του πληρώματος του «SEA WOLF 1» που έπιασε φωτιά

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε σήμερα το μεσημέρι η ζωή 10 ναυτεργατών, ανάμεσά τους και δύο Ελληνες, που αποτελούσαν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «SEA WOLF 1» με σημαία Παναμά και ελληνικών συμφερόντων. Το πλοίο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ βρισκόταν στη ράδα του Πειραιά και συγκεκριμένα 0,7 ναυτικά μίλια από τη νησίδα Αταλάντη. Η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη φωτιά έπαθε σοβαρά εγκαύματα ο Αιγύπτιος δεύτερος μηχανικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Επίσης, εγκαύματα, αλλά ελαφράς μορφής υπέστησαν δύο ακόμα μέλη του πληρώματος, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ίδιο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν σώα από το φλεγόμενο πλοίο με τη λάντζα «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ».

Ως διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου εμφανίζεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας η «SILVERSWORD SHIPPING». Ωστόσο, ο κ. Αδασάκης, εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρίας, ανέφερε ότι «εμείς είμαστε οι ναυλωτές», ενώ αρνήθηκε να δώσει όχι μόνο πληροφορίες για την κατάσταση του πλοίου, αλλά, ακόμα και τηλέφωνο της... πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Στην περιοχή, μετά από εντολή του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έσπευσαν 3 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, 6 ρυμουλκά, δύο πυροσβεστικά και λάνζτες. Τα ονόματα των Ελλήνων ναυτεργατών είναι Βαγγέλης Τελάλης, πλοίαρχος - 60 χρόνων και Δημήτρης Χαραλαμπίδης, πρώτος μηχανικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ