Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΣΑΜΙΝΑ»
Ερευνες σε μηχανοστάσιο και γκαράζ

Ξεκινούν σήμερα οι υποβρύχιες έρευνες για την εξέταση μηχανοστασίου, πηδαλίου, γκαράζ

Ερευνες για να εξακριβωθεί η κατάσταση του μηχανοστασίου, κυρίως στο σύστημα του πηδαλίου, αλλά και στο γκαράζ αρχίζουν από σήμερα στο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Οι έρευνες στη θάλασσα της Πάρου έχουν αρχίσει από την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, χτες, το καταδυτικό συνεργείο και οι πραγματογνώμονες που διενεργούν τις αυτοψίες μεταφέρθηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου βρίσκεται το επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο «ΝΑΪΑΣ ΙΙ», το οποίο είναι πανομοιότυπο με το «ΣΑΜΙΝΑ», προκειμένου να κάνουν σχετική «πρόβα». Αυτό έγινε για να έχουν οι δύτες, πριν αρχίσουν να κόβουν λαμαρίνες σχηματίζοντας τις σχετικές διόδους, πλήρη εικόνα για το πού βρίσκεται το μηχανοστάσιο, το γκαράζ και γενικά τα σημεία του πλοίου που θα εξεταστούν ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για την ακεραιότητα του συνεργείου λόγω της θέσης του πλοίου, αλλά και για να κερδηθεί χρόνος.

Το καταδυτικό συνεργείο βρίσκεται κάτω από τις εντολές του εφέτη ανακριτή Νίκου Καραδημητρίου. Ο ανακριτής μαζί με τους πραγματογνώμονες θα βρίσκεται ξανά από αύριο στο ερευνητικό σκάφος «ΜΑΡΑΚΙ», από το οποίο θα παρακολουθεί μέσα από μόνιτορ, που διαθέτει το πλοίο, μαζί με τους πραγματογνώμονες, «καρέ - καρέ» τα σημεία που θα ερευνούν οι δύτες. Βέβαια, ακόμα και αυτό το γεγονός δεν εξασφαλίζει απόλυτα την αξιοπιστία των ερευνών, η οποία έχει «πληγεί» λόγω του ...«βιογραφικού» ορισμένων μελών του συνεργείου.

Πάντως ο ανακριτής έχει αναφέρει ότι από τα πρώτα δείγματα της αυτοψίας που έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή έχουν έρθει στην επιφάνεια σημαντικά αποτελέσματα και ότι ήδη έχουν αρχίσει να δίνονται απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα. Να σημειωθεί ότι οι έρευνες στο γκαράζ του πλοίου θα αποσαφηνίσουν αν υπάρχουν και άλλα θύματα του τραγικού ναυαγίου που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 24 Σεπτέμβρη. Επίσης από την προσεκτική εξέταση του ρήγματος και συγκεκριμένα του μήκους και πλάτους του θα εξακριβωθεί ακριβώς το σημείο όπου προκλήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ