Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Ενθερμος υποστηρικτής η ΔΕΗ

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο όφελος που θα έχει στον τομέα της ζήτησης αιχμής ηλεκτρικού ρεύματος, από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις κατοικίες, δίνει η ΔΕΗ, η οποία δηλώνει την ενεργή συμμετοχή της στο πρόγραμμα. Η ΔΕΗ, προφανώς, θεωρεί ότι ακόμη και η όποια αποζημίωση ενδέχεται να προκύψει για τον ιδιοπαραγωγό, τη συμφέρει περισσότερο οικονομικά από την ανάπτυξη μιας μονάδας για την κάλυψη της αιχμής, ή από τις συνέπειες ενός μπλακ άουτ.

Για το πρόγραμμα, η ΔΕΗ δηλώνει ότι θα παρέχει πληροφόρηση και για τους υποψήφιους παραγωγούς σε εκτός σχεδίου περιοχές, επίλυση τεχνικών θεμάτων, ταχεία υπογραφή των συμβάσεων, ταχύ διακανονισμό των οικονομικών συναλλαγών που θα προκύψουν. Επίσης, συγκρότησε επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Ν. Χατζηαργυρίου, ειδικά για την ανάπτυξη του προγράμματος στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετική με το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά, επισημαίνεται ότι θα ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση για τους όρους εγκατάστασης στα κτίρια, σχετικά με τις ανάγκες αισθητικής, το ποσοστό κάλυψης, θέματα μόνωσης. Επίσης δε θα επιτρέπεται η τοποθέτηση Φ/Β πάνω σε απολήξεις κλιμακοστασίων, σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτήρια, εκτός και εάν επιτρέπονται από τους ειδικούς όρους δόμησης, που διέπουν τους οικισμούς και τα κτήρια αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ