Σάββατο 23 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αμεσα μέτρα για την εξυγίανση του κλάδου

Η αύξηση της ανεργίας, σε συνδυασμό με την επιχείρηση άλωσης της αγοράς από μεγάλες εταιρείες, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της περιόδου για τον κλάδο των εργολάβων ηλεκτρολόγων, όπως αναδείχτηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, κατά την οποία εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για διεκδικητικό αγώνα μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών και την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Ο Σύνδεσμος ζητά την εξυγίανση του κλάδου με «την οριστική αφαίρεση των αδειών από τους εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους, οι οποίοι είναι έμμισθοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και το άμεσο κλείσιμο των παράνομων επιχειρήσεων». Επίσης, την ενεργοποίηση του Ν.4483/65 για τον επανέλεγχο όλων των παλαιών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και το δειγματοληπτικό έλεγχο στα ιδιωτικά, αλλά και στα δημόσια έργα. Τονίζει ότι «μόνο ένα δημόσιο σύστημα δειγματοληπτικών ελέγχων των νέων ΕΗΕ και επανελέγχου των παλιών εγκαταστάσεων, με συμμετοχή του κλάδου, είναι αποδεκτό από τους ηλεκτρολόγους», η πολιτεία - συνεχίζει - «έχει υποχρέωση να ασκεί το δημόσιο έλεγχο για την προστασία του καταναλωτή και να μην τον εκχωρεί σε ιδιωτικούς φορείς που θα δουλεύουν κερδοσκοπικά για μια υπηρεσία που είναι δημόσια υποχρέωση».

Ο Σύνδεσμος διεκδικεί επίσης την εγκατάλειψη κάθε ιδέας για ιδιωτικό φορέα ελέγχου, καθώς και τη μη αφαίρεση από τον κλάδο των εγκαταστάσεων ασθενών ρευμάτων των οικοδομών, με αναδιαμόρφωση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Επιπρόσθετα, δηλώνει την αντίθεσή του στη δημιουργία «Μητρώου Επιχειρήσεων Ασθενών Ρευμάτων», με το οποίο επιχειρείται η κατάργηση του δικαιώματος υπογραφής και εγγύησης καλής λειτουργίας που έχουν οι εργολάβοι ηλεκτρικών έργων, σύμφωνα και με την άδεια άσκησης επαγγέλματος που κατέχουν.

Σχετικά με τις φορολογικές επιβαρύνσεις, ο Σύνδεσμος επισημαίνει στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, ότι η εισοδηματική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης είναι κατά κανόνα σε βάρος των επαγγελματιών και των εργαζομένων γενικότερα, και ζητά μεταξύ άλλων τη φορολόγηση με βάση τα πραγματικά έσοδα και έξοδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ