Κυριακή 24 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Το γιατί του γκαιμπελισμού

Η παλιά μέθοδος του Γκαίμπελς ήταν να εξαπολύει κατηγορίες εναντίον αντιπάλων και να τους καλεί να αποδείξουν εκείνοι εάν είναι ψεύτικες. Σε αυτή στηρίχθηκε ο αντισημιτισμός κι ο αντικομμουνισμός με τις εκατόμβες θυμάτων. Αυτή η κατάπτυστη μέθοδος εξακολουθεί να γίνεται όπλο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων ακόμη και σε αστικοδημοκρατικά κοινοβουλευτικά καθεστώτα όπως η σημερινή Ελλάδα. Με το τρέχον παράδειγμα εναντίον του ΚΚΕ άλλοι προσπαθούν να το λασπώσουν κι άλλοι δείχνουν να ονειρεύονται μια νέα «νύχτα των κρυστάλλων». Μπροστά σε αυτό το χυδαίο θέατρο σκοπιμότητας ο κάθε απλός πολίτης, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, μένει άναυδος αδυνατώντας να κατανοήσει τη βαθύτερη πολιτική ουσία του γεγονότος. Το δηλητήριο της χυδαιότητας προσπαθεί να υποβιβάσει τη λαϊκή συνείδηση και να σπείρει το ζιζάνιο της αμφιβολίας στο εργατολαϊκό κίνημα.

Αυτή ακριβώς η πολιτική σκοπιμότητα αξίζει να αποκαλυφθεί.

-- Οταν συνδέεται αναπόδεικτα το ΚΚΕ με την υπόθεση «Γερμανός», προσπαθούν να το χώσουν στη δίνη των σκανδάλων που πνίγει το αστικοδημοκρατικό πολιτικό σύστημα με τους δυο κύριους κομματικούς εκφραστές του και με τις «φιλότιμες» προσπάθειες πολιτικών «μαϊντανών».

-- Οταν συνδέουν σκόπιμα τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ που υπόκεινται στους κατά το νόμο τακτικούς φορολογικούς ελέγχους του κράτους με τις οικονομικές ενισχύσεις των φίλων του ως ενιαίο επιχειρηματικό οικονομικό σύνολο, προσπαθούν να το χώσουν στη λάσπη των πολιτικών μιζαδόρων του αστικού κοινοβουλευτισμού.

-- Οταν παρουσιάζουν ως αποφυγή νομίμου οικονομικού ελέγχου την άρνηση του ΚΚΕ να δώσει τα ονόματα των συνδρομητών του στις ορέξεις κάθε λογής Ιαβέρηδων, πρακτόρων και ρουφιάνων, επιθυμούν να το μεταβάλλουν σε κοινό καταδότη.

-- Με αυτές τις κατάπτυστες προσπάθειες αποβλέπουν να εισχωρήσουν στα γραφεία του ΚΚΕ και να διαγουμίσουν. Με την άλωση των οικονομικών του προσπαθούν να χαλάσουν τα «νεφρά» του. Με τον έλεγχο των συνδρομητών του προσπαθούν να χαλάσουν το «νευρικό» του σύστημα. Ετσι πιστεύουν ότι θα το καταδικάσουν στον εκφυλισμό και το θάνατο.

-- Πίσω από αυτές τις διατεταγμένες προσπάθειες υπάρχει ένα πολιτικό κεφάλαιο εθνικής και διεθνούς καθοριστικής σημασίας. Η κατανόησή του βρίσκεται στην πολιτική του ΚΚΕ έναντι των εσωτερικών προβλημάτων της Ελλάδας και στη θέση της στην υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ενωση του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού. Το γεγονός ότι η εσωτερική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων συν-καθορίζεται από τις στρατηγικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) και ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τις αρνείται καθολικά και επιζητά την αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοσυμμαχία τους ευρωενωσίτικου ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού, εξηγεί στην πολιτική ουσία τους τα γεγονότα διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.

Η αντεργατική, αντιλαϊκή κι αντιδημοκρατική στην ουσία της προσπάθεια έχει διεθνική ρίζα και ουρά. Οσο η καπιταλιστική κρίση θα διατηρείται και θα βαθαίνει κοινωνικά, τόσο θα εντείνονται οι προσπάθειες μιας ανοιχτής χωρίς όρια χειραγώγησης του εργατολαϊκού κινήματος. Τόσο περισσότερο θα χτυπιέται η πολιτική του πρωτοπορία κατά το παλιό πρότυπο «χτυπιέται το κεφάλι για να νεκρώσει το σώμα». Ο αγώνας της εργατικής τάξης θα είναι μακρύς, δύσκολος και σύνθετος. Υποχρεώνεται να συνδυάζει τις ταξικές της απαιτήσεις με τα ευρύτερα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα σε ενιαίο αδιάσπαστο σύνολο, σε γερά σφιχτοδεμένο κόμπο, ως η νέα ανερχόμενη ιθύνουσα τάξη της κοινωνίας.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ