Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Οι νέοι να ψηφίσουν με κριτήριο τη ζωή τους

Σε ένα «ντιμπέιτ», που παρακολούθησαν χτες σπουδαστές ιδιωτικού ΙΕΚ, τοποθετήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Για να πιάσει τόπο η ψήφος της δυσαρέσκειας, πρέπει να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, ακόμη κι αν δε συμφωνεί με όλα. Να δώσουμε ένα ηχηρό "χαστούκι". Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι λύση και διέξοδος, γιατί σε όλη την Ευρώπη τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στην ελληνική κάλπη. Γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ένα κόμμα εργατικό, κομμουνιστικό, που έχει ριζικά διαφορετική πολιτική από αυτή που εφαρμόζεται στην ΕΕ. Ολα τα άλλα μπορούν να τα κουκουλώσουν, αυτή την ψήφο όχι».

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια «ντιμπέιτ» που διοργανώθηκε από ιδιωτικό ΙΕΚ, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Η συγκεκριμένη φιέστα ήταν πιστό αντίγραφο του «επίσημου» ντιμπέιτ, με διαφορετικές ερωτήσεις στον κάθε εκπρόσωπο και παράλληλους μονολόγους, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του ΙΕΚ που το παρακολούθησαν, να κάνουν τις συγκρίσεις των θέσεων των κομμάτων, χωρίς δικαίωμα απαντήσεων σε μπηχτές, διαστρεβλώσεις και όλα όσα ειπώθηκαν κατά κόρον από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Κόντρα σ' αυτό το κλίμα προεκλογικής κοκορομαχίας και συζήτησης για τα επουσιώδη, που κυριαρχεί στα αστικά ΜΜΕ και αντιγράφεται από το ΙΕΚ στο τμήμα δημοσιογραφίας του που διοργάνωσε τη χτεσινή φιέστα, ο Π. Παπαγεωργόπουλος, στην τοποθέτησή του επισήμανε στους σπουδαστές: «Οφείλουμε να σταθούμε στα πραγματικά προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν το νέο άνθρωπο, κόντρα στην κοκορομαχία που γίνεται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και τις τελευταίες μέρες έχει μετατραπεί σε παπαγαλομαχία. Το ΚΚΕ καλεί τους νέους να αναλογιστούν, να σκεφτούν μπροστά στην κάλπη και να αποφασίσουν με βάση τη ζωή τη δική τους, της οικογένειάς τους, με βάση αυτό που βλέπουν για το μέλλον, αυτό που ζουν στο παρόν, που κατά γενική ομολογία δεν αντιπροσωπεύει, ούτε καλύπτει τα όνειρα των περισσότερων νέων παιδιών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ήδη και άλλα που θα γνωρίσετε - παιδεία, ανεργία, εργασιακά δικαιώματα κλπ. - είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών από το 1992 και μετά, απορρέουν από την πολιτική των Βρυξελλών που πιστά εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας τα δύο κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονται στις κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ