Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Το Επιμελητήριο ορέγεται να φτιάξει μεταπτυχιακό!

Καταγγελία της ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ

Η πολιτική της ΕΕ για την Παιδεία, που οδηγεί στη - με κάθε τρόπο - ιδιωτικοποίησή της, η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ, έχει «ανοίξει την όρεξη» σε διάφορους ...«εμπόρους». Σ' αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ ότι στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΔΣ το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα ήταν η «συνδιοργάνωση» Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη διοίκηση επιχειρήσεων, από το Επιμελητήριο και την «Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων». Δηλαδή, ένα υποτιθέμενο μεταπτυχιακό που θα διοργανώνεται και θα παρέχεται από ιδιωτικούς φορείς, χωρίς καν την ανάμειξη (όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία) κανενός πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ετσι, μετά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που συνδιοργανώνει μεταπτυχιακό με την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Ιδρυμα Λάτση, μετά το «μεταπτυχιακό» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την υποτιθέμενη «επιστήμη του διαδικτύου»(!) που χρηματοδοτεί ο Δήμος Βέροιας, τώρα άνοιξε και η όρεξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας να φτιάξει ένα μεταπτυχιακό!

Την εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει και καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Λιβαδειάς του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει:

«Το κεφάλαιο θεωρεί την Παιδεία προνομιακό χώρο για επενδύσεις, ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση. Ευρωπαϊκή Ενωση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι ΣΥΝοδοιπόροι τους την κατάντησαν ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Οποιος έχει ή με μύριες στερήσεις βρίσκει "τον παρά" αγοράζει. Και οι εξαγγελίες τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΠΑΣΟΚ, για δωρεάν Παιδεία ακούγονται το λιγότερο υποκριτικές.

Το ΚΚΕ παλεύει για ενιαία δημόσια δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, όπου τα παιδιά του λαού θα φοιτούν και θα βρίσκουν δουλειά σύμφωνα με το αντικείμενο που σπούδασαν».

Ακόμα, η Οργάνωση του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η υιοθέτηση μιας απόφασης που δίνει τη δυνατότητα... ο καθένας να διοργανώνει μεταπτυχιακό είναι επικίνδυνη και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας επιφορτίζονται με σοβαρότατες ευθύνες». Καλεί δε το λαό να βγάλει και από αυτές τις εξελίξεις τα συμπεράσματά του, μπροστά και στην κάλπη των ευρωεκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ