Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη επίθεση στη Λαχόρη

Από την επίθεση σε αστυνομικό σταθμό στη Λαχόρη του Πακιστάν
Από την επίθεση σε αστυνομικό σταθμό στη Λαχόρη του Πακιστάν
ΛΑΧΟΡΗ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα πολύνεκρη επίθεση, πραγματοποιήθηκε χτες στη Λαχόρη του Πακιστάν, με στόχο ένα κτίριο της αστυνομίας, το οποίο καταστράφηκε όταν ένα φορτηγάκι με εκρηκτικά ανατινάχθηκε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, αστυνομικοί αλλά και μέλη των μυστικών υπηρεσιών, να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 250 να τραυματιστούν. Η επίθεση - που αποτελεί μία από τις αιματηρότερες από την αρχή του 2009 - αποδόθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Ρεχμάν Μαλίκ, σε καμικάζι των Ταλιμπάν, ως «αντίποινα» για τις επιθέσεις που διενεργεί εναντίον τους ο κυβερνητικός στρατός, ενώ το γεγονός καταδίκασε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν.

Επιθέσεις όπως αυτή στη Λαχόρη, ενισχύουν την κινδυνολογία ότι οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές πέρα από την κοιλάδα Σουάτ και τις περιοχές των φυλών, δημιουργώντας «ανησυχία» για το μέλλον των πυρηνικών στη χώρα. Τέτοιες εκτιμήσεις δεν αποκλείουν και την επέκταση του πολέμου διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δράμα του πακιστανικού λαού, που ήδη μετρά 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους στις εμπόλεμες ζώνες, οι οποίοι και στις δύο περιπτώσεις βιώνουν άθλιες συνθήκες.

Στο Αφγανιστάν τα αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθέσεις, καθώς χτες ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια επιθέσεων στην επαρχία Πάκτια σκότωσαν 15 «ενόπλους αντάρτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ