Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Συγκρούσεις και παζάρια για εκεχειρία...

ΧΑΡΤΟΥΜ.--

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης περίπου 3.000 έφιππων ένοπλων κατά θέσεων σουδανικών δυνάμεων ασφαλείας στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή του νότιου Κορντοφάν το περασμένο 48ωρο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σουδανικού υπουργείου Εσωτερικών, η επίθεση έγινε κοντά στην πόλη Μέιραμ της περιοχής όταν δύναμη της αστυνομίας κατέφθασε σε μία προσπάθεια να αποτρέψει συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων νομαδικών κοινοτήτων με αφορμή τις μεταξύ τους διαφορές για το διαμοιρασμό του νερού και των βοσκότοπων στην περιοχή.

Στο νότιο Κορντοφάν, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια μεταξύ του Νταρφούρ και του νότιου Σουδάν, επικρατεί εδώ και καιρό τεταμένη πολιτική κατάσταση.

Το ίδιο 24ωρο, το σουδανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως η σουδανική κυβέρνηση και η ανταρτική οργάνωση «Κίνημα Δικαιοσύνης και Ισότητας», που δρα στο Νταρφούρ, βρίσκονται κοντά στην επίτευξη τρίμηνης ή εξάμηνης προσωρινής εκεχειρίας. Εκπρόσωποι των δύο πλευρών βρίσκονται στην Ντόχα και συμμετέχουν σε ειρηνευτικές διαβουλεύσεις στις οποίες δεν αποκλείεται να δώσει παρών και ο νέος ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το Σουδάν, Σκοτ Γκράτιον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ