Κυριακή 31 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
Μικρομεσαίοι αγρότες και ΚΚΕ

Σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες στη χώρα μας μπορούν πολύ πιο εύκολα να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τις αρνητικές συνέπειες που έχει η συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ. Η εφαρμογή της αναθεωρημένης ΚΑΠ μείωσε δραστικά το αγροτικό εισόδημα, εξαφάνισε ουσιαστικά δυναμικές καλλιέργειες (καπνά, τεύτλα) και ο πρόσφατος «έλεγχος υγείας» της ΚΑΠ έβαλε στο στόχαστρο άλλες, όπως το βαμβάκι, περικόπτοντας την καλλιέργεια 1.000.000 στρεμμάτων.

Χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίστηκαν, κάθε χρόνο 22.000 νοικοκυριά εγκαταλείπουν τη γεωργία μην μπορώντας να αντέξουν στον ανταγωνισμό, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την τάση ξεκληρίσματος της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόστηκε από τις ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εντείνεται η διατροφική εξάρτηση του λαού μας καθώς εισάγονται ανεξέλεγκτα τεράστιες ποσότητες αμφιβόλου ποιότητας και πολλές φορές αμφιβόλου προέλευσης, την ίδια στιγμή που η χώρα μας είναι πλέον ελλειμματική σε όλα σχεδόν τα γαλακτοκομικά, ζωοκομικά και φυτικής παραγωγής προϊόντα, εκτοξεύοντας το αρνητικό εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο στα 3 δισ. 43 εκατ. ευρώ για το 2008.

Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αντικειμενικά στέκονται απέναντι στα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς αφού στηρίζουν και συμφωνούν με τις βασικές κατευθύνσεις της ΚΑΠ. Προσπαθώντας να σπείρουν συγχύσεις και αυταπάτες, η ΝΔ προβάλλει την «άλλη γεωργία», το δε ΠΑΣΟΚ την «πράσινη γεωργία». Στην ουσία μιλάνε για αγροτουρισμό και καλούν τους αγρότες να καλλιεργήσουν αγριαγκινάρες, βατράχια κλπ. Εχουν στρατηγική κατεύθυνση και αυτή είναι κόντρα στην παραγωγική διαδικασία. Ο ΣΥΝ μιλάει για ανάγκη «ριζικής αλλαγής της ΚΑΠ», λες και είναι δυνατόν στην ιμπεριαλιστική ΕΕ των μονοπωλίων να υπάρχει ΚΑΠ προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Με τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια και φέτος αναδείξαμε την όξυνση των αγροτικών προβλημάτων, τις αιτίες που τα δημιουργούν, τον αντιαγροτικό χαρακτήρα της ΚΑΠ, όμως από μόνοι τους οι αγώνες δεν επαρκούν, αν δε συνδέονται και με ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων στο πολιτικό και συνδικαλιστικό πεδίο.

Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που συνθλίβονται από την αντιαγροτική ΚΑΠ και τις αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, να στηρίξουν το ΚΚΕ, ρίχνοντας μαζικά στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο της αντίστασης, της ανυπακοής και της ελπίδας.

Ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει πως από καλύτερη αφετηρία μπορούν να οργανωθούν οι επόμενοι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς που αναπόφευκτα έρχονται, καθώς η αντιαγροτική πολιτική όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί με ορίζοντα το 2013 και τη λεγόμενη περιφερειοποίηση που θα δίνει ένα κοινωνικό επίδομα στους αγρότες και θα οδηγήσει σε μαζικό ξεκλήρισμα.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, της απειθαρχίας στις αποφάσεις της ΚΑΠ, να αδυνατίσουν οι αυταπάτες σε μεγάλα τμήματα της αγροτιάς ότι «κάτι θα γίνει», «δεν μπορεί να μας αφήσουν να ξεκληριστούμε», να σπάσουμε το κλίμα μοιρολατρίας, απογοήτευσης και ηττοπάθειας που καλλιεργείται με σκοπό την αποδυνάμωση του κινήματος και των αντιστάσεών του.

Ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση να ανασυγκροτηθεί το αγροτικό κίνημα με ουσιαστική και σταθερή λειτουργία των αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών, με δυνάμωμα της ΠΑΣΥ, ως απαραίτητοι όροι για την ανάπτυξη κινήματος που θα βάζει στο επίκεντρο τη σύγκρουση και την ανατροπή της ΚΑΠ και της αντιαγροτικής πολιτικής καθώς «φτιασίδια» δε χωράνε, αλλά ούτε και οικονομικές μικροπαροχές μπορούν να ανακόψουν την πορεία ξεκληρίσματος.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, η θεαματική ενίσχυσή του, δε θα αξιοποιηθεί για να την ανταλλάξουμε με «καρέκλες», αλλά με νέα ορμή να μπούμε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων.

Το δυνάμωμα του ΚΚΕ στους μικρομεσαίους αγρότες θα συμβάλει αποφασιστικά στην κοινή δράση και το συντονισμό με την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους της πόλης και τη νεολαία, στην προοπτική συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον παλμό της αγωνιζόμενης αγροτιάς (2009-01-28 00:00:00.0)
Στον παλμό της αγωνιζόμενης αγροτιάς (2009-01-28 00:00:00.0)
Σκόπιμα κάλπικος διαχωρισμός (2009-01-28 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ (2008-10-14 00:00:00.0)
«Φιέστα» ψευτιάς! (2003-12-12 00:00:00.0)
Φιέστες προπαγάνδας από ευρω-υποτακτικούς (1999-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ