Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Στάση αναμονής

Το σωματείο τηρεί στάση αναμονής μπροστά στην αντικατάσταση του διευθύνοντα συμβούλου

Να μην προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μέχρι να αλλάξει ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης και να συζητηθούν τα προβλήματα μαζί του, αποφάσισε χτες η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΣΟΦΤΕΞ.Με την απόφαση διαφώνησε η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ, τα στελέχη της οποίας πρότειναν να γίνουν άμεσα κινητοποιήσεις και να ακολουθήσει η συνάντηση με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο, μιας και η εργοδοσία υλοποιεί τα σχέδιά της ανεξάρτητα από τα πρόσωπα.

Ο Χρ. Κατσούλιας, μέλος της διοίκησης του σωματείου, δήλωσε: «θεωρούμε ότι η πλειοψηφία με την απόφασή της δίνει χρόνο στην εργοδοσία να υλοποιήσει τα όποια σχέδιά της».

Την ίδια ώρα επικρατεί αναβρασμός στην επιχείρηση καθώς η εταιρία ΕΛΠΑΚ, που νοικιάζει τη μονάδα Χ1, με μια προκλητική επιστολή της προς τη διεύθυνση της ΣΟΦΤΕΞ και το Σωματείο, απειλεί ότι θα φύγει και θα ξενοικιάσει τη μονάδα καθώς δεν υπάρχει «εργασιακή ειρήνη» και παροτρύνει τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν στις αποφάσεις του σωματείου!!! Παράλληλα θεωρεί ότι η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ «φορτώνει» τη μονάδα - και κατ' επέκταση την ΕΛΠΑΚ - με άτομα μη παραγωγικά...

Την περασμένη βδομάδα με ανακοίνωσή της η εταιρία δήλωνε ότι 11 εργαζόμενοι από τους 35 του τμήματος πολυαιθυλενίου στο εργοστάσιο του Βοτανικού, είναι «χωρίς αντικείμενο εργασίας» και τίθενται εκτός οργανογράμματος, προετοιμάζοντας στην ουσία την εκβιαστική απόλυσή τους. Επίσης η επιχείρηση είχε ανακοινώσει και μείωση των αποδοχών άλλων 16 εργαζομένων του τμήματος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ