Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΟΛΟΥ
Συλλαλητήριο αύριο

Συλλαλητήριο διεκδίκησης της αναβάθμισης των σπουδών και της ζωής τους θα πραγματοποιήσουν αύριο οι φοιτητές όλων των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύουν στο Βόλο, κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το κτίριο Παπαστράτος και στη συνέχεια οι φοιτητές με πορεία θα κατευθυνθούν στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Το σήμα εκκίνησης των κινητοποιήσεων το έδωσαν χτες, προχωρώντας σε αποχή από τα μαθήματά τους.

Η απόφαση για τη διοργάνωση της κινητοποίησης πάρθηκε στη χτεσινή ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο Κορδάτου, στην οποία παραβρέθηκαν οι πρυτανικές αρχές. Στη συγκέντρωση οι φοιτητές ζήτησαν από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Λαζαρίδη να σταθεί στο πλευρό τους για να διεκδικήσουν όλοι μαζί από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ωστόσο, ο πρύτανης, αν και δήλωνε ότι οι φοιτητές έχουν δίκιο, αρνήθηκε να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους.

Οι φοιτητές ζητούν τη δημιουργία δημόσιας λέσχης που θα λειτουργεί και θα την ελέγχει Υπηρεσία Σίτισης του Πανεπιστημίου και θα σιτίζει δωρεάν όλους τους φοιτητές με ποιοτικό φαγητό. Την άμεση λειτουργία του χώρου Λητώ που προορίζεται για λέσχη. Καταγγέλλουν, δε, ότι ο τρόπος λειτουργίας της λέσχης που υπάρχει (κακή ποιότητα φαγητού, κόστος και τρόπος πληρωμής) οδηγεί στην κερδοσκοπία του ιδιώτη που την εκμεταλλεύεται. Απαιτούν, επίσης, την άμεση δρομολόγηση φοιτητικής εστίας, με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, που θα στεγάζει όλους τους φοιτητές και θα λειτουργεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου. Μέχρι τη δημιουργία της εστίας, ν' αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών που δικαιούνται στέγαση, καλύπτοντας πλήρως το ενοίκιο ή ενοικιάζοντας ξενοδοχεία εντός πόλης. Οι φοιτητές αντιδρούν στο πενιχρό επίδομα ενοικίου, που χρόνο με το χρόνο μειώνεται, όταν τα ενοίκια αυξάνονται και καταδικάζουν την πρόθεση του πρύτανη κ. Λαζαρίδη, να συγκροτηθεί επιτροπή από μεγαλοεργολάβους που θα κατασκευάζουν συγκροτήματα από γκαρσονιέρες και θα εκμεταλλεύονται με τη βοήθεια της πρυτανείας την ανάγκη τους για στέγαση.

Διεκδικούν, δε, την κάλυψη όλων των εξόδων που αφορούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε αναλώσιμα - βιβλία ορισμένων μαθημάτων - καθώς και στις ελλείψεις που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη από κονδύλια του Πανεπιστημίου και τη μείωση των τιμών στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών που χρησιμοποιούν και είναι ιδιαίτερα υψηλές, ζητώντας κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ