Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Οξύνεται το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παν. Κοσιώνης

Το οξύ πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών και των σπουδαστών εντοπίζει στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης.

«Οξύνεται σταθερά το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών και σπουδαστών, σε όλες τις πόλεις, σαν αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και του προσανατολισμού της για περικοπή ως και κατάργηση των παροχών προς φοιτητές - σπουδαστές», επισημαίνει ο κομμουνιστής βουλευτής.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας εισήχθησαν μόνο φέτος 3.000 φοιτητές, ενώ η Φοιτητική Εστία διαθέτει όλα και όλα 800 δωμάτια σε άσχημη κατάσταση. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις πόλεις που φιλοξενούν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. «Η επιδότηση ενοικίου των 35.000 δραχμών που δίνεται σε ελάχιστους φοιτητές, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τα δυσβάστακτα ενοίκια, που φτάνουν ακόμη και τις 90.000 δραχμές το μήνα, για μία γκαρσονιέρα», τονίζει.

Για τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Παιδείας αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ανέγερση νέων Φοιτητικών Εστιών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σπουδαστών και φοιτητών. Επίσης, ρωτά αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων, για την κάλυψη των αναγκών των σπουδαστών - φοιτητών, μέχρι την ανέγερση νέων εστιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ