Σάββατο 25 Δεκέμβρη 1999 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Γερμανίια
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας»

Επιστολή του αντιστράτηγου των συνοριακών φρουρών της ΛΔ Γερμανίας

Ο «Ρ» έλαβε αυτές τις μέρες μια επιστολή που έστειλε στον αναγνώστη της εφημερίδας Σωκράτη Παπαδόπουλο ο Καρλ Λεονχάρτ, αντιστράτηγος των συνοριακών φρουρών της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Τα όσα αναφέρει η επιστολή έχουν γενικότερο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στη σημερινή Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Ο Λεονχάρτ σχολιάζει τις διαδηλώσεις εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας: «(...) Θέλουμε όλοι εμείς από εδώ να σας συγχαρούμε, δηλαδή να συγχαρούμε τους κομμουνιστές της Ελλάδας για την τόσο μεγάλη επιτυχία σας.

Ο Αμερικανός πολεμοκάπηλος αρχηγός θα έπρεπε να τυγχάνει τέτοιας "εγκάρδιας" υποδοχής και ευχάριστης διαμονής από όλους τους λαούς, σε όλες τις χώρες της Γης...».

Ο Λεονχάρτ υπογραμμίζει για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και στη χώρα του: «Οι κίνδυνοι από τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ κατά της ειρήνης στην Ευρώπη δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτοί από μεγάλη μερίδα των λαών μας. Πολλοί είναι ακόμη οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τα γεμάτα ψέματα και πολιτικές σκοπιμότητες ΜΜΕ».

«Οι πολίτες της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας είναι οπωσδήποτε πολιτικά πιο ώριμοι από ό,τι οι πολίτες της παλιάς ΟΔ Γερμανίας. Οι περισσότεροι όμως από αυτούς τους πολίτες είναι κατατρομοκρατημένοι. Ζουν με το συνεχή φόβο της απώλειας της θέσης εργασίας τους και της κοινωνικής υπόστασης της οικογένειάς τους».

Ο Λεονχάρτ μιλά για «κυνήγι μαγισσών» στη Γερμανία και υπογραμμίζει: «Θα χρειαστεί λοιπόν ακόμη πολύς καιρός και αγώνες για να δούμε κάποιες αλλαγές στην πολιτική και τη Δικαιοσύνη, που να υποδηλώνουν το σταμάτημα των διωγμών των πρώην πολιτών της ΓΛ Δημοκρατίας. Ετσι, στο Βερολίνο και στα υπόλοιπα νέα ομόσπονδα κρατίδια (πρώην εδάφη της ΓΛ Δημοκρατίας) οι δίκες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, δείχνοντας ιδιαίτερη "προτίμηση" στους πρώην συνοριακούς φρουρούς, πρώην εισαγγελείς, δικαστές και στελέχη αθλητισμού».

Τέλος σε άλλο σημείο της επιστολής υπογραμμίζεται:

«Τις τελευταίες μέρες, ο Εγκον Κρεντς, δύο μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Ενιαίου Σσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας (SED), δύο στρατηγοί και τρεις συνταγματάρχες των συνοριακών στρατευμάτων καλούνται να αρχίσουν την έκτιση της ποινής τους, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Δεν πρόκειται όμως να μας τρομοκρατήσουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας και για τη Δικαιοσύνη χωρίς υποχωρήσεις. Η ταξική Δικαιοσύνη της ΟΔ Γερμανίας θα εξακολουθήσει να είναι ταξική. Τα θύματα του ψυχρού πολέμου - ύστερα από την απαγόρευση του ΚΚ Γερμανίας και της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ) - 50 χρόνια μετά τις βαριές καταδίκες, ακόμα παλεύουν για τη δικαίωσή τους. Με αυτούς τους ζοφερούς πολιτικούς οιωνούς μπαίνουμε στο 2000 και σ' έναν νέο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ