Τρίτη 9 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Προειδοποιήσεις ενόψει πιθανών κυρώσεων

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Η ΛΔ Κορέας προειδοποίησε χτες πως θα απαντήσει με «ακραία μέτρα» εάν ο ΟΗΕ της επιβάλλει κυρώσεις για τις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές της. «Η απάντησή μας θα είναι να θεωρήσουμε τις κυρώσεις εναντίον μας ως κήρυξη πολέμου και θα απαντήσουμε με ακραία σκληρά μέτρα», τονίζει σε σχετικό σχόλιό της η εφημερίδα «Ροντόνγκ Σινμούν», επίσημο όργανο του κυβερνώντος «Κόμματος Εργατών Κορέας».

Παράλληλα, οι βορειοκορεατικές αρχές απαγόρευσαν τη ναυσιπλοΐα ανοικτά του Γουονσάν στα ανατολικά της χώρας από τις 8.00 το πρωί ως τις 20.00. Το γεγονός «ερμηνεύτηκε» στο Τόκιο σαν προληπτικό μέτρο πριν την πραγματοποίηση νέων πυραυλικών δοκιμών στην περιοχή.

Το ίδιο 24ωρο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε «βαθύτατη ανησυχία» για την απόφαση βορειοκορεατικού δικαστηρίου να καταδικάσει σε 12ετή ποινή κάθειρξης και καταναγκαστικών έργων τις δύο Αμερικανίδες (ασιατικής καταγωγής) δημοσιογράφους που μπήκαν την άνοιξη παράνομα στη ΛΔ Κορέας, ενώ δούλευαν στον τηλεοπτικό σταθμό «Current TV» του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ. Η Αμερικανο-Κορεάτισα Εουνα Λι και η Σινο-Αμερικανίδα Λάουρα Λινγκ συνελήφθησαν στις 17 Μάρτη με την κατηγορία των «εχθρικών ενεργειών» και για «παράνομη είσοδο» στο βορειοκορεατικό έδαφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ