Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ «PERLA FASHION»
Πήγε στα μουλωχτά να απολύσει 45 εργαζόμενους

Αμεση επιτόπια παρέμβαση από την ΟΕΚΙΔΕ και το ΠΑΜΕ

«Απολύεστε»! Η ανακοίνωση αυτή έπεσε σαν βόμβα χτες το πρωί ανάμεσα στους 45 εργαζόμενους της επιχείρησης ιματισμού (γυναικείων ενδυμάτων) «Perla Fashion ΑΒΕΕ» στην Καλλιθέα. Ο εργοδότης, Αρίστος Πατίκας, με την αιτιολογία ότι «δεν υπάρχει μία», δήλωσε αιφνιδιαστικά προς όλο το προσωπικό ότι απολύεται! Από πάνω, είχε και την αξίωση από τους εργαζόμενους να υπογράψουν κανονικά το χαρτί της απόλυσης, δηλαδή χωρίς να τους έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις, τις οποίες «υποσχέθηκε» ότι θα καταβάλει την Παρασκευή, αν πάρει χρήματα που του οφείλονται!

Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση. Αφού απέκρουσαν τους εκβιασμούς του εργοδότη, ενημέρωσαν την ταξική κλαδική τους Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, ενώ αμέσως έσπευσαν στο πλευρό τους, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο Θ. Κούτρας και η Μ. Τσαγκατάκη. Σε συγκέντρωση που έκαναν οι εργαζόμενοι σε χώρο έξω από το κτίριο της επιχείρησης, αναφέρθηκε ότι η εικόνα και η μέχρι τώρα πορεία της ΠΕΡΛΑ δεν αποδεικνύουν ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Και ότι ο εργοδότης αυτό που θέλει, είναι να «καθαρίσει» την επιχείρηση από εργασιακά δικαιώματα και να προσλάβει εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Οι περισσότεροι από τους 45 εργαζόμενους έχουν πέντε και παραπάνω χρόνια στην επιχείρηση και όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, έχουν αναγκαστεί από το αφεντικό να κάνουν και «θυσίες» για το ...καλό της εταιρείας. Ανέφεραν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το Δεκέμβρη του 2008 και το Γενάρη του 2009, ενώ εργάστηκαν όλες τις μέρες, ο Πατίκας τους «κόλλησε» μόνο 6 ένσημα για τον κάθε ένα από τους δύο μήνες. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι σήμερα το πρωί θα πάνε κανονικά στη δουλειά τους, ενώ συγκρότησαν και Επιτροπή Αγώνα, η οποία θα βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με την Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Καταγγέλλοντας τις απολύσεις στην επιχείρηση «Perla Fashion», η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει ανάμεσα σε άλλα σε δελτίο Τύπου: «Δεν πρόλαβαν να αποτυπωθούν τα εκλογικά αποτελέσματα και το ΠΑΜΕ επιβεβαιώθηκε στις εκτιμήσεις του, ότι το κεφάλαιο θα συνεχίσει την εγκληματική πολιτική των απολύσεων, με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΜΕ καλεί τους απολυμένους να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικάτο του κλάδου και να μην υποκύψουν. Να διεκδικήσουν να σταματήσουν οι απολύσεις, να πληρώσει ο εργοδότης τα οφειλόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ