Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υποκρισία μέχρι το κόκκαλο

Να το παίξει υπερασπιστής των εργαζομένων προσπαθεί η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ - ΟΤΑ. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει - τάχα - τη συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ με την ΚΕΔΚΕ για την απασχόληση 20.000 ανέργων στους δήμους (συμφωνία που στόχο έχει το κουκούλωμα της ανεργίας και την ανακύκλωση των ανέργων). Τώρα θυμήθηκε η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ ότι έτσι χτυπιέται η μόνιμη και σταθερή εργασία!

****

Ξεχνά φαίνεται η ΠΑΣΚΕ ότι υπέρμαχος της συμφωνίας είναι και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλος. Ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν κυβέρνηση, εισήγαγε τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, γιγάντωνε τις στρατιές των συμβασιούχων, όπως ακριβώς κάνει και η ΝΔ σήμερα. Πολιτική που στήριξε και στηρίζει και η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΠΟΕ ΟΤΑ - μεταξύ αυτών και η ΠΑΣΚΕ -, η οποία, την ίδια ώρα που αρνείται να εγγράψει τους συμβασιούχους στα σωματεία, στηρίζει την πρόσληψη συμβασιούχων στους δήμους, αρκεί αυτοί να βαφτίζονται «τουριστικοί»!

****

Στην υποκρισία αυτή οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν αποφασιστικά. Δε φτάνει να τους αποδοκιμάζουν. Πρέπει να απεγκλωβιστούν από τα αδιέξοδα και τη μοιρολατρία που καλλιεργεί ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να απορρίψουν τη στρατηγική του, που είναι στρατηγική ενσωμάτωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά δεινά της. Να συμμετέχουν ενεργά στην ενίσχυση του ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα. Για την οργάνωση αγώνων, που, όχι μόνο θα βάζουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, αλλά θα περνάνε και στην αντεπίθεση.


Χ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ