Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δικομματικό δίλημμα

Υπέρ της ...«πολιτικής λύσης» στο θέμα του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για ΛΑΡΚΟ και «Αλουμίνιο της Ελλάδας», τάχθηκε χτες το ΠΑΣΟΚ, μέσω του βουλευτή και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, με γνώμονα, όπως είπε, τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και τα αμοιβαία συμφέροντά τους, μαζί και της ΔΕΗ.

Και ποια μπορεί να είναι αυτή η λύση; Προφανώς μια απόφαση που θα υποχρεώνει τη ΔΕΗ να πουλάει φτηνότερο ρεύμα προς τις δύο εταιρείες. Ετσι, το ΠΑΣΟΚ θα έχει την ευχαρίστηση να ενισχύσει γερά τα ιδιωτικά συμφέροντα που τις εκμεταλλεύονται και να εμφανιστεί ως «προστάτης» των εργαζομένων σε αυτές.

Ποιος όμως θα πληρώσει τη νύφη; Η πολυμετοχική, μετά την ιδιωτικοποίηση που έκανε το ΠΑΣΟΚ, ΔΕΗ, που λειτουργεί προς όφελος των μετόχων της; Οχι, βέβαια, πάλι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Το δίλημμα που με την πολιτική του θέτει στους εργαζόμενους - καταναλωτές ρεύματος το ΠΑΣΟΚ (όπως άλλωστε και η ΝΔ) είναι να διαλέξουν ανάμεσα στο να πληρώνουν οι ιδιώτες όπως οφείλουν για το ηλεκτρικό ρεύμα ή να πετάξουν στο δρόμο τους εργαζόμενους που απασχολούν και τις οικογένειές τους.

Πράγματι, όμως, κινδυνεύουν με λουκέτο οι δύο εταιρείες και είναι αντικειμενικό το ενεργειακό τους πρόβλημα; Δεν είναι καθόλου σίγουρο. Το βέβαιο είναι ότι αν οι σημαντικές αυτές βιομηχανίες (και η ΔΕΗ) ανήκαν στο δημόσιο, και λειτουργούσαν προς όφελος του λαού, δε θα υπήρχαν τέτοια διλήμματα. Οι θέσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται ακόμη μια φορά. Είναι οι μόνες που εξασφαλίζουν ασφάλεια στον εργαζόμενο και την οικογένειά του.


Κ. Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ