Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δώρο 35 εκατ. στις αεροπορικές εταιρείες

Η ιδιωτικοποίηση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) - εκτός όλων των άλλων - σηματοδοτεί και την αναδιανομή υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, 35 και πλέον εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στην ετήσια επιδότηση των αποκαλούμενων «άγονων» αεροπορικών γραμμών.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προκήρυξε το διαγωνισμό για τις 24 αεροπορικές γραμμές που έχουν χαρακτηριστεί «άγονες», με προοπτική να αναδειχτεί έγκαιρα ο ανάδοχος, ο οποίος θα αναλάβει από την 1η Οκτώβρη 2009 και για τρία χρόνια, την εκμετάλλευση των προορισμών αυτών. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, το έργο αυτό το επιτελεί η «Ολυμπιακή», με ετήσια επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άνω των 35 εκατ. ευρώ.

Στο διαγωνισμό θα μετέχει η «Olympic Air», όπως μετονόμασε τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» ο Α. Βγενόπουλος της MIG. Αυτό προβλέπεται στη συμφωνία που υπέγραψε με την κυβέρνηση, ενώ και οι ιδιοκτήτες της «Aegean Airlines» έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για την εκτέλεση δρομολογίων με επιδότηση.

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), η οποία ουσιαστικά συναίνεσε στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου ΟΑ και την απόλυση των εργαζομένων, ...απειλεί τώρα την κυβέρνηση με «αντάρτικο αεροδρομίων μέσα στο καλοκαίρι», αν δεν προωθηθούν έως και την επόμενη βδομάδα, οι υπουργικές αποφάσεις για τις μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ