Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την ... «φορτώνουν» πριν το ξεπούλημα

Νέο πεδίο κερδοφορίας για την Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και τους ιδιώτες επενδυτές. Η «ΕΥΑΘ ΑΕ » και η θυγατρική της «ΕΥΑΘ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ» υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την COSMOLINE ΑΕ, για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών και παροχής ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η σύμπραξη αυτή που θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία νέας εταιρείας, αφορά την εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών και την παροχή ηλεκτρονικών επικοινωνιών μέσω του δικτύου της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης θα διατεθούν χώροι που διαχειρίζεται η ΕΥΑΘ για την εγκατάσταση συστημάτων WiMAX από την COSMOLINE.

Είναι ολοφάνερο ότι οι κυβερνώντες έχοντας υπολογίσει τα δεδομένα της αγοράς, προσπαθούν να κάνουν την επιχείρηση όσο γίνεται πιο ελκυστική, στην προοπτική παραχώρησής της σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Το τελικό business plan αναμένεται μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2009. Η έναρξη των εργασιών εγκατάστασης των συστημάτων WiMAX σχεδιάζεται για το Δ' τρίμηνο του 2009 και η έναρξη των εργασιών του δικτύου οπτικών ινών το Β' εξάμηνο του 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ