Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΟΣΔΕ
Να μην πληρώσει η αγροτιά τα σπασμένα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην κατάφωρη κοροϊδία της αγροτιάς προχώρησε για άλλη μια φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με το θέμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ).

Με αφορμή το ευρωπρόστιμο που επιβλήθηκε από την Κομισιόν για «κακοδιαχείριση» του ΟΣΔΕ για την περίοδο 1999 - 2004, ύψους 244 εκατ. ευρώ, βγήκε χτες ν' αναφέρει, όπως τον βόλευε, ότι γι' αυτό ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να αναφέρει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται με ευαισθησία το θέμα. Ανέφερε επίσης ξανά ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ απαλλάσσονται από την καταβολή χρημάτων για της αιτήσεις ΟΔΣΕ. Ομως η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Και μάλιστα τη στιγμή που οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πληρώνουν παράνομα χαράτσια για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ ο Σ. Χαζτηγάκης ρίχνει νερό στο μύλο της δικομματικής κοροϊδίας και δίνει τροφή στο ΠΑΣΟΚ να κάνει το ίδιο. Ομως οι Ελληνες αγρότες πλήρωναν και πληρώνουν βαριά χαράτσια για το ΟΣΔΕ και η ΕΕ επιβάλλει για το ΟΣΔΕ βαριά πρόστιμα στη χώρα για λόγους διαχειριστικούς αλλά και εισπρακτικούς.

To KKE

Για το θέμα αυτό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τ' ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση εμπαίζει και προκαλεί εκείνους τους φτωχομεσαίους αγρότες και συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν τους απαλλάσσει από το χαράτσι για την υποβολή αίτησης προκειμένου να λάβουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται όπως τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Με αυτή την επιλογή της η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του αιτήματος των μεγαλοαγροτών να καταργηθούν και οι ελάχιστες επιδοτήσεις που κατευθύνονται στη φτωχομεσαία αγροτιά. Εξυπηρετεί την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ για γρήγορο και άμεσο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να μείνουν οι λίγοι μεγάλοι που θα συγκεντρώσουν τη γη και παραγωγή και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι.

Ολα αυτά τα χρόνια οι παρακρατήσεις μέρους των επιδοτήσεων, τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ είναι παράνομες και καταχρηστικές, αφού απαγορεύεται το "τσεκούρεμά" τους, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει το 35% της συνολικής.

Καλούμε τους αγρότες και συνταξιούχους να μην αποδεχτούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι αλλά να διεκδικήσουν το σύνολο των επιδοτήσεων που δικαιούνται και την επιστροφή όσων παράνομα και καταχρηστικά στο παρελθόν τους παρακράτησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ