Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη φωτιά στην Ιτέα

Ανεξέλεγκτη μαινόταν, μέχρι αργά χτες το βράδυ, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χτες το απόγευμα στην Αμφισσα και έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Από την άλλη, σχετικά έγκαιρα, αντιμετωπίστηκαν οι φωτιές που είχαν εκδηλωθεί νωρίτερα σε Κάρπαθο και Κερατέα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 5 χτες το απόγευμα, φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από την περιοχή Αγ. Πάντες στην Ιτέα Φωκίδας. Η φωτιά κατέκαιγε πουρνάρια και με σύμμαχο τον δυνατό άνεμο, άρχισε να ανεβαίνει την πλαγιά που οδηγεί στο χωριό Πεντεόρια. Οι κάτοικοι του χωριού Πεντεόρια ήταν σε ... επιφυλακή βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην θέση Σπόα στην Κάρπαθο. Για την κατάσβεσή της, χρειάστηκε ακόμα και η μεταφορά δυνάμεων του πυροσβεστικού Σώματος από τη Ρόδο. Οι φλόγες έκαψαν δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης και νωρίς το απόγευμα, τέθηκε υπό έλεγχο. Παράλληλα, μικρής έκτασης φωτιά, ξέσπασε στις 7.15 χτες το απόγευμα, σε πλαγιά ανάμεσα σε Κερατέα και Λαύριο που έκαψε λίγα στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

  • Ενας 14χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που ξέσπασε προχτές το μεσημέρι στην Πάρνηθα. Ο ανήλικος, ομολόγησε - σύμφωνα με την Πυροσβεστική - πως προκάλεσε την φωτιά, όταν πέταξε βεγγαλικό σε ξερά χόρτα. Μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα ανηλίκων, αφέθηκε ελεύθερος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ