Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Γι' αυτό έπεσαν οι σφαίρες;

«Οι τρομοκράτες δεν δολοφόνησαν χθες μόνο τον άτυχο αστυνομικό. Εκτέλεσαν και το τελευταίο ίχνος κύρους που είχε απομείνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (...) Είναι αποτέλεσμα της άρνησης των υπευθύνων της Αντιτρομοκρατικής να συνεργαστούν με τους ειδικούς της Σκότλαντ Γιαρντ, που κλήθηκαν εσπευσμένα να βοηθήσουν, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη. Τρίτη ήρθαν οι Αγγλοι και Παρασκευή υποχρεώθηκαν να φύγουν, αφού οι δικοί μας αρνήθηκαν να συνεργαστούν!» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Με συναίνεση στην καταστολή θα σταματήσουν να πέφτουν σφαίρες;

«Η κοινή λογική λέει πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί σε τρεις παραμέτρους: Στην ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών (...) στην απουσία των απαραίτητων διεθνών συνεργασιών (...) στη διαμόρφωση, τα τελευταία χρόνια, ενός πολιτικοκοινωνικού πλέγματος μη συναίνεσης και μη ανοχής, γεγονός που καθιστά δυσχερέστερο το έργο της αστυνομίας» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Αμα γίνουν εκλογές σταματάνε οι σφαίρες;

«Η κυβέρνηση είναι ασθενής, η οικονομία σε υποχώρηση, το μεταναστευτικό σε έξαρση, η Ακροδεξιά στα πάνω της και τώρα ήλθε να προστεθεί η τρομοκρατία για να συμπληρωθεί το παζλ της υποχώρησης και της υποβάθμισης της χώρας. Είναι σαν να ελευθερώθηκαν όλοι οι δαίμονες μαζί, σαν να ενεργοποιήθηκαν οι παράφρονες μεταβλητές σε ένα ήδη αποσταθεροποιημένο σύστημα. Τίποτε πλέον δεν εγγυάται την ομαλή συνέχεια του τόπου. Ο κ. Καραμανλής εμφανώς απέτυχε και δεν έχει τίποτε άλλο να πράξει παρά να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, μήπως και αναδειχθεί μια νέα δυναμική και αποφασιστική ηγεσία, ικανή να ανατάξει τη χώρα» (ο Αντ. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ