Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε χτες την Ελλάδα για την πολύμηνη παραμονή κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνά τα τελευταία χρόνια, με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα για αρκετούς μήνες μέχρι να απελαθούν. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρεται στην σχετική παρέμβαση που είχε πραγματοποιήσει ο Συνήγορος του Πολίτη για το Αστυνομικό Κρατητήριο Κατερίνης.

ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ που είχε διαπράξει συνολικά 18 ληστείες, μεταξύ των οποίων και αυτήν στον ΕΔΟΕΑΠ, προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές, μέλος στης σπείρας είναι και ένας 43χρονος οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας, που συνελήφθη προχθές μετά από καταδίωξη στα Πατήσια και αφού πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι εναντίον αστυνομικών της Αμεσης Δράσης, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

ΠΕΘΑΝΕ χτες το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο Κώστας Αγαπίου, ένας από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΕΛΑ. Ο Κ. Αγαπίου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς έπασχε από καρκίνο.

ΠΙΑΣΤΗΚΕ χτες και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, 47χρονος, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 15 Ιούνη στην Ανω Γλυφάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ