Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Πάλη ενάντια σε ανεργία και φτώχεια

Οι κατευθύνσεις του  προεδρείου της ΠΣΟ που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο στο Κουβέιτ

Συνεδρίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κουβέιτ το προεδρείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με δυο θέματα: Την πρoώθηση των αποφάσεων του 14ου Συνεδρίου της και τη συγκρότηση περιφερειακού γραφείου της ΠΣΟ στην Ευρώπη.

Στη συνεδρίαση που φιλοξενήθηκε από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κουβέιτ πήραν μέρος τα 32 από τα 35 μέλη του προεδρείου της ΠΣΟ και την παρακολούθησαν σαν παρατηρητές πολλά συνδικαλιστικά στελέχη του Κουβέιτ.

Στην εισήγησή της η Γραμματεία της ΠΣΟ ξεχώρισε για το 2001 την ανάπτυξη της πάλης ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια σαν άξονες αιχμής για την παγκόσμια εργατική τάξη. Κάλεσε τα ταξικά συνδικάτα σε ολόκληρο τον κόσμο να επικεντρώσουν σ' αυτό το στόχο τη δράση τους και να αποτελέσει την Πρωτομαγιά του 2001 το άμεσο αίτημα. Εγινε επίσης εκτεταμένη συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αφαίρεση κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων για τις εργασιακές σχέσεις και την παιδική εργασία.

Στο δεύτερο θέμα αποφασίστηκε η συγκρότηση περιφερειακού γραφείου της ΠΣΟ στην Ευρώπη μέσα στο φετινό Δεκέμβρη και προτάθηκε η έδρα του να είναι στην Αθήνα. Σημειώνουμε ότι ενώ υπάρχουν και λειτουργούν στις τέσσερις άλλες ηπείρους αντίστοιχα γραφεία, στην Ευρώπη είχε διαλυθεί από το 1994 όταν είχαν αποχωρήσει από την ΠΣΟ η CGT Γαλλίας και η Ιντερισιντικάλ Πορτογαλίας.

Το προεδρείο της ΠΣΟ αποφάσισε επίσης να κηρύξει την ημέρα στις 29 Νοέμβρη 2000 σαν ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης των φυσικών και ηθικών αυτουργών του εγκλήματος σε βάρος του.

Τέλος, αποφασίστηκε να διεκδικηθεί από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας το Γραφείο που κατείχε η Οργάνωση μέχρι το 1992 στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ