Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Οι υποσχέσεις να γίνουν έργα

Διάβημα διαμαρτυρίας των συνδικάτων, για τις εγκληματικές ελλείψεις μέτρων ασφαλείας

Νέα «θα» εισέπραξαν τα σωματεία και οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά - Περάματος από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, κατά τη διάρκεια χτεσινού διαβήματος διαμαρτυρίας, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζει ο χώρος εδώ και πολλά χρόνια, ενώ οι αρμόδιοι τηρούν «σιγή ιχθύος», με αποτέλεσμα ο κλάδος από την περασμένη Δευτέρα να θρηνεί ακόμα έναν νεκρό εργατοτεχνίτη, τον Γιώργο Μπέσα, θυσία στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης με το Γενικό Διευθυντή του ΟΛΠ Χ. Ψαραύτη και άλλα μέλη της διοίκησης του ΟΛΠ, κατήγγειλε για ακόμα μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες που έχει ο Οργανισμός καθώς παρά το γεγονός ότι οι σκαλωσιές στη Ζώνη έχουν κριθεί ακατάλληλες από την 5μελή επιτροπή ελέγχου για την υγιεινή και ασφάλεια και η οποία απαίτησε την απόσυρση και καταστροφή τους, παρέμεναν στο χώρο με αποτέλεσμα τη Δευτέρα να χαθεί ακόμα ένας εργατοτεχνίτης. O Γ. Μπέσας σκοτώθηκε όταν κατά τη διάρκεια μεταφοράς σκαλωσιάς στη δεξαμενή νούμερο 1, σκάλωσε το συρματόσχοινό της στη διπλανή σκαλωσιά με αποτέλεσμα να πέσει και να τον καταπλακώσει.

Οι εγκληματικές παραλείψεις όμως, δε σταματούν στις σκαλωσιές αλλά όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις παροχές ρεύματος που δεν προστατεύονται, με ακατάλληλες σκάλες που χρησιμοποιούνται στις διάφορες εργασίες, την ανύπαρκτη υποδομή στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με πρωτόγονα μέσα αλλά και με τη μετατροπή της Ζώνης σε σκουπιδότοπο και χώρο για κατασχεμένα και εγκαταλειμμένα πλοία. Οι αρμόδιοι του ΟΛΠ για ακόμα μια φορά δήλωσαν ότι θα αναλάβουν να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν για την υποδομή της Ζώνης με διάφορες δημοπρασίες έργων.

Οι συνδικαλιστές δήλωσαν μετά το τέλος της συνάντησης ότι τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμένα και επειδή υποσχέσεις έχουν δοθεί πολλές φορές και από τον ΟΛΠ αλλά και συνολικά από την κυβέρνηση, ο αγώνας των σωματείων των ανέργων και των εργαζομένων θα συνεχιστεί για τη βελτίωση και ανάπτυξη της υποδομής, τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης και για να έρθουν δουλιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ