Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Να μη δοθεί στους ιδιώτες

Συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων στο ΕΚ της πόλης στις 6μμ και στάση εργασίας των εργαζομένων

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους κοινωνικούς φορείς της Κορίνθου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα Πέμπτη 2 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού .

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας ανά βάρδια, αντί της απεργίας που είχαν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο, αντιδρώντας στην απόλυσή τους, αλλά και στο ξεπούλημα του έργου.

Από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα δύο σωματεία εργαζομένων της Διώρυγας - Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων και Σωματείο Ναυτικών Διώρυγας Κορίνθου - όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νομού να συντονιστούν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, έτσι ώστε να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κορινθιακού λαού είναι αντίθετη με το ξεπούλημα της Διώρυγας.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση - κάλεσμα της Συντονιστικής, «η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη Διώρυγα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, απολύοντας ουσιαστικά τους 160 εργαζόμενους και βάζοντας διόδια στις βυθιζόμενες γέφυρες, μπορεί να αποτραπεί. Αρκεί να υπάρξει η μαζική κινητοποίηση των σωματείων, των κοινωνικών φορέων, όλων των εργαζομένων και των πολιτών του νομού».

Να σημειωθεί ότι η πώληση της Διώρυγας αποφασίστηκε στις 12 Οκτώβρη, μετά από έκτακτο ΔΣ της εταιρίας, όπου επιπλέον αποφάσισε την απόλυση και των 160 εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτήν, με την προϋπόθεση ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα προσλάβει εργαζόμενους από το υπάρχον προσωπικό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ