Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΓΜΕ
Αγώνας ενάντια στην απαξίωση του Ινστιτούτου

Την αντίθεσή τους στη συνειδητή, πολλαπλή απαξίωση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που εντάσσεται στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική μετατροπής του χώρου της Ερευνας σε «παραμάγαζο» του μεγάλου κεφαλαίου, διαδήλωσαν και χτες έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου, που απαίτησαν την ενίσχυσή του με το απαραίτητο προσωπικό και λύση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ι. Μπούγα και τον γγ Κ. Μουσουρούλη, οι οποίοι δεσμεύτηκαν απλώς για... τριμερή συνάντηση σε μια βδομάδα και τακτοποίηση της μισθοδοσίας σταδιακά τις επόμενες μέρες, υπό την προϋπόθεση να σταματήσει η λειτουργική κατάληψη που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο κτίριο του ΙΓΜΕ.

Αυτή τη στιγμή, το προσωπικό του ΙΓΜΕ έχει μειωθεί δραστικά. Η ίδια η διοίκησή του φέρεται να έχει ζητήσει 220 προσλήψεις, ενώ εκκρεμούν ακόμη 25 από το... 2006. Το πρόβλημα έχει άμεση σχέση με την περικοπή της χρηματοδότησης κατά 7 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, 35 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν τελευταία δεν έχουν λάβει το εφάπαξ τους, το έλλειμμα του Ινστιτούτου αυξάνεται και μεταφέρεται από χρόνο σε χρόνο, ενώ για τη μισθοδοσία του Ιούνη θα χρειαστεί έκτακτη χρηματοδότηση! Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι το Μάη και καταγγέλλουν το διευθυντή του ΙΓΜΕ Σ. Οικονόμου ότι αποφάσισε τη μη πληρωμή τους, επειδή προχώρησαν στη λειτουργική κατάληψη του ΙΓΜΕ, μην επιτρέποντας στον ίδιο και στον πρόεδρο να εισέλθουν σε αυτό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων και στη συνάντηση βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Μελά, η οποία δήλωσε στον «Ρ»: «Συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων του ΙΓΜΕ. Αγώνες για τα αυτονόητα. Το ΙΓΜΕ υφίσταται τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής απαξίωσης και διάλυσης, στα πλαίσια της οποίας η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τις δικές της δεσμεύσεις σχετικά με τα μισθολογικά ζητήματα. Σκοπός είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Ερευνας, όπως προκύπτει και από τις παράλληλες αποφάσεις της για τα άλλα ερευνητικά κέντρα, που οδηγούν σε απολύσεις και στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Κ. Μυτιληνιού, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στον αγώνα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ και σε όλο τον τομέα της Ερευνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίωξη συνδικαλιστή (2019-02-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2017-03-16 00:00:00.0)
Βαριά ποινή για το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ (2015-11-18 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα (2012-01-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην απαξίωση του Ινστιτούτου (2010-10-16 00:00:00.0)
Ξανά στο δρόμο σήμερα (2002-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ