Κυριακή 21 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απολύσεις εργαζομένων γιατί απήργησαν

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οι μάσκες αρχίζουν σιγά σιγά να πέφτουν. Δε χρειάζονται πλέον τα προσχήματα «περί κρίσης» για τις απολύσεις, καθώς ορισμένες μεγάλες εταιρείες πλέον απολύουν εργαζομένους γιατί οι τελευταίοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους...

Στους 900 έφτασαν οι απολυμένοι στο διυλιστήριο της «Total» που χωρίς αιδώ απέστειλε τις επιστολές απόλυσης στους εργαζομένους με μοναδικό λόγο της απόλυσής τους, την απεργία που πραγματοποίησαν, όπως κατήγγειλαν στελέχη του συνδικάτου των εργαζομένων GMB.

Η απεργία, η οποία ήταν απροειδοποίητη, πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιούνη από περίπου 1.200 εργαζόμενους στο βρετανικό διυλιστήριο στο Λίντσεϊ, ιδιοκτησίας του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου «Total», και έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης σε 51 παράνομες, όπως τις ονομάζουν, απολύσεις συναδέλφων τους. Η διεύθυνση από τη μεριά της χαρακτήρισε την απεργία «ανεπίσημη και παράνομη» και τους απέλυσε! Εντούτοις οι εργαζόμενοι δεν δείχνουν να το έχουν βάλει κάτω. Σύμφωνα με το GMB ήδη στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε τρία διυλιστήρια και τέσσερις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ υπάρχουν συνεχείς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και πικετοφορίες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απολυμένους, που απαιτούν την άμεση ανάκληση των παράνομων απολύσεων και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ