Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργατοϋπάλληλοι μπορούν να τους εμποδίσουν

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Εμπορική Τράπεζα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας για την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς της, έχουν οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους σε αυτήν. Σημαίνουν απολύσεις, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, μείωση μισθών. Αυτές οι αντεργατικές εξελίξεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στην Εμπορική Τράπεζα αλλά θα έχει συνέπειες για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους και γενικότερα τους εργαζόμενους. Είναι ένα ακόμα σκληρό μήνυμα που δεν πρέπει να υποτιμήσουν ούτε να φοβηθούν, αλλά να απαντήσουν ταξικά - αγωνιστικά χωρίς χάσιμο χρόνου. Βγάζοντας τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.

Οι τραπεζίτες όπως και γενικότερα η πλουτοκρατία, ενώ βρίσκονται σε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους, για το ποιος θα ενισχύσει περισσότερο τα κέρδη και τη θέση του, συντονίζονται πλήρως υπέρ της πολιτικής και των μέτρων που φορτώνει τα βάρη της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους και στο λαό. Στήριγμα στις αντιδραστικές τους ανάγκες και επιδιώξεις έχουν την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Οι εργατοϋπάλληλοι μπορούν να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τις αντεργατικές αποφάσεις με τον αποφασιστικό, οργανωμένο, συντονισμένο αγώνα τους σε επίπεδο επιχείρησης, κλάδου και συνολικά. Που απορρίπτει συνολικά τις επιλογές του κεφαλαίου και αντιμάχεται την πολιτική και τα κόμματα που την υπηρετούν. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στην Εμπορική Τράπεζα και συνολικά τους τραπεζοϋπαλλήλους να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις του χώρου τους στη γραμμή: Καμιά απόλυση, καμιά υποχώρηση, καμιά παραχώρηση δικαιωμάτων. Διεκδικώντας σταθερή εργασία για όλους, 1.400 ευρώ βασικό μισθό, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Μαζί με το λαό να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο για να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία των τραπεζών από το κεφάλαιο, να γίνουν λαϊκή περιουσία, στο πλαίσιο μιας λαϊκής οικονομίας - λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ