Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Μας αφορά όλους!

Ανακοίνωση - καταγγελία της Εκτελεστικής Επιτροπής

Βαθιά αντιλαϊκό, αυταρχικό και αντεργατικό σχέδιο που χτυπάει συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, χαρακτηρίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΟΣΕ και, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, πραγματοποιεί την Τρίτη 30 του Ιούνη στις 10.00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα. Αυτή είναι η αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτήν την πολιτική υλοποιούν εναλλάξ στη χώρα μας οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η στρατηγική τους είναι ενιαία και ο κοινός τους στόχος καθαρός. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την εφαρμογή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των αντεργατικών ανατροπών θέλουν να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου σε βάρους του λαού. Ολα τα άλλα που λένε για εξυγίανση των πρώην ΔΕΚΟ είναι προσχήματα για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Η ουσία είναι ότι παραδίδουν όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας βορά στο μεγάλο κεφάλαιο και μετατρέπουν όλα τα λαϊκά αγαθά σε πανάκριβα εμπορεύματα. Ετσι κάνουν με τις τηλεπικοινωνίες, με το ρεύμα, με το νερό, με τις συγκοινωνίες. Αυτό κάνουν σήμερα με τον ελληνικό σιδηρόδρομο».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συναγερμό - ξεσηκωμό. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ μας αφορά όλους. Καλεί το σύνολο της εργατικής τάξης να γυρίσει την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ. Να γυρίσει την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ που βοήθησαν και βοηθούν να περάσει και να υλοποιηθεί αυτή η βάρβαρη πολιτική. Να ξεπεράσουν την ηγεσία της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ) που συμφωνεί και επικροτεί την πολιτική της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν μπροστά τους. Να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ και να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς. Να στήσουν επιτροπές, πυρήνες αντίστασης παντού. Να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική. Να επιβάλουν με την πάλη τους:

Καμία αύξηση στα εισιτήρια, καμιά απόλυση εργαζόμενου, απόκρουση της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ. Να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους με πνεύμα αντεπίθεσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για αποκλειστικά δημόσιο, φθηνό και ασφαλή σιδηρόδρομο με εργαζόμενους με σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα. Ενα σιδηρόδρομο που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ