Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Επανεκλέχτηκε με 90 ψήφους υπέρ, 28 λευκά και 10 κατά στην προεδρία του Κοινοβουλίου ο Ναμπίχ Μπέρι, επικεφαλής της σιιτικής «Αμάλ» που συμμετέχει στη συμμαχία της «Χεζμπολάχ». Με βάση τη λιβανική νομοθεσία, την προεδρία της Βουλής καταλαμβάνει σιίτης. Ο Μπέρι, που εκλέγεται στη θέση αυτή από το 1992, στην ομιλία του, έθεσε ως βασικούς στόχους την εγρήγορση απέναντι στη σταθερή απειλή του Ισραήλ με υποστήριξη της αντίστασης και την επίτευξη ενότητας όσο δύσκολο και αν είναι.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Τις σορούς του κυβερνήτη και ενός αεροσυνοδού της μοιραίας πτήσης 447 που συνετρίβη στον Ατλαντικό αναγνώρισαν, χθες, συγγενείς μεταξύ των 50 σορών που έχουν περισυλλεγεί. Επίσης, έχουν εντοπιστεί 400 κομμάτια συντριμμιών, αλλά όχι τα πολυαναμενόμενα μαύρα κουτιά για να καταληχθεί η αιτία της αεροπορικής τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε 228 ανθρώπους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Στο Πεκίνο μετέβη την Τετάρτη ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, όπου συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο, με στόχο οικονομικές συμφωνίες και την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Συμφωνία εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Ιράκ και την Αφρική, σύναψε η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική πετρελαϊακή εταιρεία «Σινοπέκ», με «στρατηγικό στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας και της δραστηριότητάς της στη Δυτική Αφρική και το Ιράκ».

ΜΟΣΧΑ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για αθώωση των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου και επικρίτριας του Κρεμλίνου Αννας Πολιτκόφσκαγια και έδωσε εντολή για νέα δίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ