Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ
Αντιδρούν στη διάλυση της εταιρείας

Σε μπλοκάρισμα των παραδόσεων των αρμάτων «Λέοπαρντ 2» προς το Στρατό, προχώρησαν από χτες, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην πολιτική που οδηγεί σε κλείσιμο την επιχείρηση. Οπως καταγγέλλουν, οι παραγγελίες που έχουν να εκτελέσουν είναι ελάχιστες και δεν εξασφαλίζουν εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Ζητούν επίσης να προχωρήσει η υλοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων που έχουν αποφασισθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Θυμίζουμε ότι η ΕΛΒΟ ιδιωτικοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2000 σε ποσοστό 49% και το μάνατζμεντ δόθηκε στον Ομιλο Μυτιληναίου, στο όνομα δήθεν της «ανάπτυξης». Από τότε ξεκίνησαν και τα προβλήματα για τους εργαζόμενους, που πολλές φορές δέχθηκαν επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Αυτή ακριβώς είναι και η αιτία για το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η ΕΛΒΟ, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ΔΑΣ (παράταξη του ΠΑΜΕ) στο εργοστάσιο. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την επιστροφή του 100% των μετοχών της ΕΛΒΟ στο Δημόσιο και τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα αμυντικής βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ