Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ «ΑΜΑΣΑ»
Με τρομοκρατία υπερασπίζεται τα αντεργατικά της σχέδια

Με «καρότο και μαστίγιο» επιχειρεί να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων

Ενοχλεί την εργοδοσία η επιμονή των εργαζομένων

Motion Team

Ενοχλεί την εργοδοσία η επιμονή των εργαζομένων
Με τον ενωμένο καθολικό αγώνα τους, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας επεξεργασίας ψαριών «ΑΜΑΣΑ» στη Θεσσαλονίκη, απαντούν σε κάθε τρομοκρατική επίθεση της εργοδοσίας που τόλμησε ακόμα και να τους κλειδώσει μέσα στο εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας και την περιφρούρηση του εργοστασίου, μέχρι να δικαιωθούν. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα στέλνουν στην εργοδοσία, η οποία μετά τις παράνομες διαθεσιμότητες που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα, προχτές επανήλθε με την τακτική του καρότου και του μαστίγιου, και με προφανή στόχο να τους διασπάσει και να τους εκφοβίσει ώστε να διασφαλίσει τη μεταφορά εμπορευμάτων από το εργοστάσιο.

Οι εργοδότες, (Αδελφοί Λιανοί), κάλεσαν τους προϊσταμένους και τους ζήτησαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι την Παρασκευή θα καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν μερικές απολύσεις και ορισμένοι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα. Επίσης, απείλησαν ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές για τη ζημιά που προκαλείται από την παρεμπόδιση της μεταφοράς εμπορευμάτων.

Το ίδιο βράδυ κλείδωσαν μέσα στο εργοστάσιο τους εργαζόμενους που ήταν στη βραδινή βάρδια περιφρούρησης του εργοστασίου, αποδεικνύοντας ποια «δημοκρατία» δέχεται η εργοδοσία, που θέλει τους εργάτες μόνο για να σκύβουν το κεφάλι και να ιδρωκοπούν για τα κέρδη της.

Παρά τις απειλές και τη δικαστική απόφαση που επιτρέπει στην εργοδοσία να βγάλει εμπορεύματα, οι εργαζόμενοι που στο σύνολό τους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να βγει ούτε λέπι από το εργοστάσιο, όσο η επιχείρηση εξακολουθεί να μην τους πληρώνει τα δεδουλευμένα 2 μηνών που τους οφείλει και όσο δε δεσμεύεται για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Συνεχίζουν να βαδίζουν στο δρόμο της τάξης τους, με την ενότητα και τον αγώνα, με τη συμπαράσταση των ταξικών συνδικάτων και των άλλων εργαζόμενων. Παράλληλα σήμερα μεταβαίνουν στην Αθήνα όπου στις 11 το πρωί έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργοδότες κλέβουν με την άδεια του κράτους και της Δικαιοσύνης

Την απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης που έδωσε το δικαίωμα στην εργοδοσία της επιχείρησης ΑΜΑΣΑ να «βγάλει» από το εργοστάσιο εμπορεύματα μεγάλης αξίας, όταν οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες ενώ η επιχείρηση το τελευταίο διάστημα έχει διακινήσει εκατοντάδες τόνους εμπορευμάτων, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Οπως σημειώνει, «η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Εχει μάτια και αυτιά μόνο για τους εργοδότες». Ξεκαθαρίζει επίσης ότι «παράνομοι δεν είναι οι εργάτες που προστατεύουν το μόχθο τους και τη θέση εργασίας τους. Παράνομοι είναι οι εργοδότες που αφού βγάλανε εκατομμύρια από την απλήρωτη δουλειά (ακόμα και από τη κατεστραμμένη υγεία των εργατών - ειδικά της ΑΜΑΣΑ) αλλά και από ευρωπαϊκές και εθνικές επιδοτήσεις (χωρίς να δουλέψουν ποτέ οι υποτιθέμενες επενδύσεις) τώρα αδειάζουν το εργοστάσιο για να εκμεταλλευτούν και την τελευταία δεκάρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ