Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξω τα γεράκια του πολέμου από την Κέρκυρα

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση σήμερα, πρώτη μέρα της Συνόδου του ΟΑΣΕ και της Συνόδου ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Αγωνιστική υποδοχή στους μακελάρηδες ετοιμάζει σήμερα ο λαός της Κέρκυρας και της ευρύτερης περιοχής
Αγωνιστική υποδοχή στους μακελάρηδες ετοιμάζει σήμερα ο λαός της Κέρκυρας και της ευρύτερης περιοχής
Στην Κέρκυρα, στο νησί όπου σήμερα καταφθάνουν οι μακελάρηδες των λαών για να σχεδιάσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, στο πλαίσιο των διήμερων εργασιών της Συνόδου του ΟΑΣΕ και της Συνόδου ΝΑΤΟ - Ρωσίας, χτυπά η καρδιά του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 υπουργών Εξωτερικών, στο επίκεντρο των Συνόδων, που συνέρχονται το Σάββατο και την Κυριακή, θα βρεθεί η διαμάχη που προκαλεί η αμερικανική επιθυμία για συνέχιση της επέκτασης του ΝΑΤΟ με την ενσωμάτωση (και) της Γεωργίας στη Συμμαχία και η αντίδραση της Μόσχας που δεν αποδέχεται μια τέτοια εξέλιξη.

Στην άλλη όχθη, από την πλατεία Σαρόκο, στις 11 το πρωί, όπου θα πραγματοποιηθεί το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι και νεολαίοι του νησιού, φιλειρηνιστές και άνθρωποι κάθε ηλικίας από την Ηπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα στέλνουν ηχηρό φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, διαδηλώνοντας με τη μαζική τους παρουσία ενάντια στην παρουσία των γερακιών του πολέμου. Μια σειρά από σωματεία, εργατικούς και άλλους νεολαιίστικους φορείς, συνδικαλιστές, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς συγκεντρώνονται στην Κέρκυρα για να διαδηλώσουν ενάντια στην προκλητική για τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού και της ευρύτερης περιοχής σύναξη των ιμπεριαλιστών.

Η αντιδραστική ατζέντα των διαβουλεύσεων, που ξεκινάνε σήμερα, βρέθηκε χτες στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο των αμερικανορωσικών τριβών. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει επενδύσει στην ελληνορωσική ενεργειακή συνεργασία, γεγονός που δεν καλοβλέπει η Ουάσιγκτον. Από την άλλη πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί απόλυτα με τις αμερικανοΝΑΤΟικές κινήσεις για την ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, γεγονός που δυσαρεστεί τη Μόσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ