Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το οξυμένο πρόβλημα του Δήμου Νίκαιας» θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος την Τετάρτη 1η Ιουλίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).

Τα οικονομικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργούν σοβαρό και μόνιμο πρόβλημα στη λειτουργία των ΟΤΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, εμφανίζονται ιδιαίτερα οξυμένα στο Δήμο Νίκαιας και ο Δήμος θα ξεκινήσει σειρά πρωτοβουλιών για να αναδειχθεί το πρόβλημα των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σύνολο. Ηδη έχουν αποσταλεί επιστολές για ενημέρωση του προβλήματος στους προέδρους και στα ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚΝΑ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Αιχμή των διεκδικήσεων του δήμου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα είναι η οικονομική επάρκεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 8% από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, η απόδοση του συνόλου των Παρακρατηθέντων Πόρων και σε πραγματικές σημερινές τιμές, νομοθετική ρύθμιση για το πάγωμα των τοκοχρεολυσίων, η διεκδίκηση πόρων για τις μεταφερόμενες στους ΟΤΑ αρμοδιότητες, η μόνιμη κάλυψη μισθοδοσίας του προσωπικού που μονιμοποιήθηκε από κρατικούς πόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ