Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ του ΚΚΕ
Τίμησαν τους πεσόντες συμπατριώτες τους

Η Επιτροπή των Ετεροδημοτών Νομού Ηλείας του ΚΚΕ, με την ευκαιρία του 16ου Συνεδρίου, στις 15 Οκτώβρη, πραγματοποίησε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, στην πλατεία Κάνιγγος, πολιτικό μνημόσυνο για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ του Ν. Ηλείας, που πέσανε στον αγώνα για τη λευτεριά και ανεξαρτησία της χώρας από τα στρατεύματα κατοχής και στον Εμφύλιο Πόλεμο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Βασίλης Πολυζωγόπουλος, που παρουσίασε τους καλεσμένους και το Προεδρείο της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος της Επιτροπής Γιάννης Τζαβέλλας αναφέρθηκε στη δημιουργία του ΕΑΜ στο Νομό, στην πολιτική δράση της Περιφερειακής Επιτροπής, στην έξοδο και την εδραίωση των ανταρτοομάδων, καθώς και στις μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στην περιοχή ενάντια στους Ιταλο-Γερμανούς κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργης Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από τον Πλάτανο Ηλείας, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και το λαϊκό κίνημα και τη δημιουργία του ΠΑΜΕ.

Τέλος, έγινε προσκλητήριο νεκρών του Νομού, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν ταμπλό με τις φωτογραφίες και τα ονόματα των πεσόντων αγωνιστών. Η εκδήλωση έκλεισε με το «επέσατε θύματα...» και τον Εθνικό Υμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ