Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
«Τα ΚΑΠΗ δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Χολαργού της ΠΕΑΕΑ, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Δ. Καραμπάτσο και γραμματέα Χ. Ανδριανό, προς τα ΔΣ Α' και Β' ΚΑΠΗ του Δήμου Χολαργού, για την απαράδεκτη - όπως χαρακτηρίζεται - συμπεριφορά μέλους του ΔΣ Β' ΚΑΠΗ της πόλης. Συγκεκριμένα καταγγέλλει: «Αντιπροσωπεία του Παραρτήματός μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα - ο οποίος μάλιστα είναι και μέλος του ΔΣ του Α' ΚΑΠΗ Χολαργού- επισκέφθηκε για εθιμοτυπικούς λόγους, το νεοσυσταθέν Β' ΚΑΠΗ του Δήμου. Οπως ήταν φυσικό, εισερχόμενοι, θέλησαν να συστηθούν στους παρευρισκόμενους. Ομως η παρουσία αυτή φαίνεται ότι ενόχλησε το μέλος του ΔΣ του εν λόγω ΚΑΠΗ κ. Ζαγκλάρα, ο οποίος κυριολεκτικά εξεδίωξε την αντιπροσωπεία του Παραρτήματος εκτός ΚΑΠΗ.

Το γεγονός αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, όχι τόσο για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυρίου, που δείχνει έλλειψη πολιτικής και δημοκρατικής παιδείας και που εύκολα μπορεί να μπει στη θέση του, αλλά για τον κίνδυνο να καθιερωθεί κλίμα περιοριστικής έκφρασης κοινωνικο - πολιτικού λόγου στα μέλη των ΚΑΠΗ.

Θα είναι λυπηρό να επικρατήσουν περιορισμοί που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, σε μια μάλιστα πόλη όπως ο Χολαργός, όπου η Εθνική Αντίσταση τιμάται απ' όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.

Η Δημόσια παρουσία μας, η έκφραση των απόψεών μας και των ιδανικών μας, είναι αναφαίρετα δικαιώματά μας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας εμποδίσει.

Τα ΚΑΠΗ είναι χώροι, όπου μπορούν ισότιμα να εκφραστούν όλοι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και δεν αποτελούν τσιφλίκι κανενός.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των ΚΑΠΗ και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, να παρέμβουν και να σταματήσουν την εμφάνιση και την εξέλιξη τέτοιων φαινομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ