Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»: Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 34χρονου εργάτη Στέφαν Μίτεκ, πατέρα ενός παιδιού, που έπαθε ηλεκτροπληξία την περασμένη Πέμπτη (δούλευε στην αποθήκη επεξεργασίας ελιάς της εταιρείας «Κουτρόγιαννος», στην Αμφισσα) και νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργάτης έχυνε τη σαλαμούρα απ' τις ελιές, μαζί με συνάδελφό του, όταν το νερό πήρε ρεύμα από κάποιο καλώδιο που δεν ήταν καλά μονωμένο.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, στις 28 και 29 Ιούνη, το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Δημοσίων Υπαλλήλων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΠΣΟ). Το Συνέδριο απασχόλησαν η οικονομική κρίση και η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων σε όλο τον κόσμο. Στις εργασίες παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, η οποία μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στις Νομαρχίες, διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Στην Αθήνα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας. Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό του ΚΕΠ Αριστοτέλους.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Την προσφυγή εργαζόμενου εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με τις προθεσμίες παραγραφής για την καταβολή οφειλών του Δημοσίου, αποδέχθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Το Δικαστήριο αναγνώρισε το δικαίωμα του εργαζόμενου να διεκδικεί οφειλές για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των δύο ετών που ισχύει σήμερα για το Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ